Dr. Michael Laitman

Férfi és nő, hatodik rész

Mit látunk másokban?

Kérdés: Manapság egyre több ember képes család nélkül élni. Ugyanakkor, még senki nem számolt le a család eszményével.

Közelítsünk a kérdéshez a valóságérzékelés szempontjából. A kabbalisták azt javasolják, hogy tanuljuk meg nem látni házastársunk negatív jellemzőit. Azok ugyanis nem hozzá tartoznak, hanem az én hozzá kapcsolódó attitűdömhöz. Miképp tudjuk ezt az elvet átültetni a gyakorlatba?

Válasz: Számos forrás leírja, hogy az ember semmi mást nem lát a külvilágból, mint a saját tükröződését másokban. Azaz soha nem látom a másik személy, sőt, állat, növény, vagy bármi más minőségeit.

Bármilyen tárgyról van szó, mindig a saját tulajdonságaim lenyomatát szemlélem benne. Különösen vonatkozik ez arra, aki „szem előtt van”, akivel élek. Ez természetes. Mindenképp figyelembe kell ezt vennünk.

Megjegyzés: Az az érzésem, hogy az emberek tudásának ez nem természetes része.

Rav megjegyzése: Mindenki egyet ért ezzel a tudással, de nem képesek eszerint élni. Az elvek szintjén persze elfogadják.

Kérdés: És mi van ekkor? Milyen módon közelítsük meg ezt a nehézséget?

Válasz: Annak alapján, ahol most tartunk ebben, a dolgok nem igazán állnak össze. Tegyük most félre ezt a kérdést, és majd később látni fogjuk, hogy minden ilyesfajta problémára egyetlen megoldás létezik.

https://laitman.com/2019/12/male-and-female-part-6/

67 queries in 0,631 seconds.