Dr. Michael Laitman

A korrekció módszere, első rész

Az emberi természet

Kérdés: Kabbalista szempontból mi a spirituális korrekció fogalmának jelentése? Hogyan különbözik ez a több ezer éves mítoszok megközelítési módjától?

Válasz: Ha csak az ember, az emberiség és a természet fejlődésének szemszögéből vizsgáljuk a kérdést, azt látjuk, hogy minden az egyszerűből fejlődik a komplex felé.

Egyrészt folyamatosan az előzőnél összetettebb természetkép bukkan fel. Másfelől, noha ez a kép mindig más, közben integráló jelleggel bír, és egy abszolút mértékben egységesített, kölcsönkapcsolatokból felépített rendszert mutat fel. Ez van az első helyen.

Másodsorban, ha nem a kozmosz, hanem csak a mi bolygónk dimenziójában gondolkozunk, a természeti rendszer olyan módon működik, hogy az ásványi, növényi és állati szintek a kölcsönös komplementaritás és egyensúly állapotában vannak. Ha az ember nem avatkozna közbe, akkor a természet a dinamikus egyensúly és a dialektikus fejlődés jegyében létezne.

Az elmúlt 150-200 évben, amióta az ember aktívan beleavatkozik a természet folyásába, ez nagyban megváltozott, sok zavar és csapás ütötte fel a fejét. Szemtanúi vagyunk, hogy a közbeavatkozás milyen negatív módon hat a rendszerre, és annak különféle szintjeire. Az állatfajok sorra kipusztulnak, komoly zavarok figyelhetők meg a növényeknél, és még az ásványi szint is megsínyli a történteket, és ennek függvényében változik.

Általában véve elmondhatjuk, hogy az ember, egoizmusától és kapzsiságától vezetve, beavatkozik a természetbe, hogy pillanatnyi haszna érdekében, minden módon kizsigerelje azt. Egyre több ásványkincset hoz felszínre, hogy elégesse. Egyre több fát vág ki, hogy személyes céljára hasznosítsa. És mindeközben nem érti meg, hogy milyen komoly mértékben károsítja a természet részei közötti ökológiai egyensúlyt. Nem látja, hogy tevékenysége milyen súlyos lenyomatot hagy a Földön. Így pusztítja el az emberi egoizmus egész világunkat.

De ami a legfontosabb: az ember lény boldogtalanságtól szenved ezen a világon. Igaz, hogy hatalmas erő összpontosul kezében, amivel óriási dolgokat ér el. Nagy lehetőségeket kapott, olyan elmét, amellyel tényleg teljesen megváltoztathatja a bolygó arculatát, ahogy azt valamikor Arkhimédesz megálmodta.

Ugyanakkor nem képes helyesen felhasználni agyvelőjének hatalmas potenciálját. Bármit tesz, mindenki csak boldogtalan és nyomorúságos lesz tőle. Látjuk, mennyire depressziós az emberiség, milyen mértékben keres vigaszt a drogfogyasztásban. Az emberek nem tudják, hogy mit kezdjenek önmagukkal. Nem tudjuk, mit hoz a holnap. Minden, amit akarunk, hogy maximáljuk a pillanatnyi fogyasztásunkat. Mindig, egyre fokozottabb mértékben. Ilyen a természetünk.

https://laitman.com/2019/12/the-method-of-correction-part-1/

67 queries in 0,135 seconds.