Dr. Michael Laitman

A felső világ érintése

Kérdés: Mit jelent az ellentétek közötti kapcsolat?

Rav válasza: Mindannyian ellentétesek vagyunk egymással. A kapcsolatunk arra a tényre épül, hogy noha teljességgel különbözünk egymástól, mégis kapcsolódni akarunk egymáshoz. Minden különbözőségünk, ellentétességünk, sőt kölcsönös elutasításunk dacára.

Ha azt nézzük, az a spirituális edény, amelyben a Teremtő feltárul, tíz totál ellentétes minőségből áll. És bár egyikünk sem lát esélyt, hogy kapcsolódjon a másikhoz, mégis, amikor eltávolodunk önmagunktől, minőségeink ellenére, önmagunk felett kapcsolódunk. Ez először nagyon kellemetlen érzés.

Például undorít valami, még hozzáérni sem bírsz, de legyőzöd magad, és megérinted a számodra viszataszító dolgot. Ez az érzés, amin a Teremtő érzékelése és az egész felső világ alapul. Mivel ezek a kategóriák teljességgel ellentétesek velünk, ösztönösen elvetjük őket.

Mi mind csak kapni akarunk önmagunk számára, és most hirtelen adakoznunk kell. Ez olyan érzés, amit képtelenek vagyunk elviselni. Mintha meg kéne csókolnunk egy békát. És akkor egyszer csak minden megváltozik, és ragyogó hercegnővé válik.

https://laitman.com/2020/03/touch-the-upper-world/

67 queries in 0,118 seconds.