Dr. Michael Laitman

A természet elkülöníti az egoistákat

Kérdés: Manapság mindenki mindent tud arról, hogy mi zajlik a világban. Korábban ez nem így volt. 30-40 évvel ezelőtt nem állt módunkban a legkisebb részletekbe menően tisztában lenni vele, hogy mi történik a többi országban.

Mindezeken túl, soha nem létezett az univerzális karantén jelensége. Most mindenki otthon ül, vagy ha nem most, akkor a közeli jövőben fog így tenni. Vannak olyan országok, ahol az embereknek tilos utcára menni, ha megteszik, megbírságolják őket.

Miért tekinthető különlegesnek, hogy a természet ennyire elkülönít minket egymástól?

Válasz: Nagyon jó, hogy így van. A természet megszünteti az egoisták közötti kapcsolatot, hogy elszeparálja őket egymástól. Így szoktunk általában egy tinikből álló csoportot feloszlatni, akik megzavarják a közrendet, mivel együtt csak feltüzelik, felbújtják egymást. Hangoskodnak, és mindenféle hülyeséget követnek el. Viszont lenyugszanak, ha külön választják őket.

Ugyanez a helyzet itt is: a világ összetartása csökken, az egoisták erőnek erejével távolítják el magukat egymástól, és ennek következtében megnyugszanak a kedélyek. A környezetünkben is látjuk annak hatását, ami manapság a világban történik. A levegő kitisztul, minden megnyugszik, kisimulnak a dolgok. A természet megszabadul az emberi behatástól. Az emberek a legocsmányabb egoisták, a harmónia megrontói. Ha szeparáljuk őket, minden szép és jó lesz.

https://laitman.com/2020/04/nature-separates-egoists/

67 queries in 0,598 seconds.