Dr. Michael Laitman

Mit diktálnak nekünk a tulajdonságaink?

A világunkban azt hisszük, hogy minden változás kívül történik, mint  az időjárásban, például a napfény, a hó és az eső. Mindent úgy fogadok el, mint ahogyan az esőt, amikor az a fejemre esik.

Valójában ez nem így van; minden a belső tulajdonságaimtól függ. Ez olyan mértékig így van, hogy  fokozatosan még a külső jelenségeket is, mint a hó, az eső és a napfény, valamint különböző problémák amik megjelenhetnek a világban, mint például a földrengések és más hasonló dolgok, nem a Teremtő külső befolyásai rajtam, hanem a saját  tulajdonságaim.

A tulajdonságaim diktálják az összes jelenséget és mindent, amit ezen a világon érzékelek, miközben úgy érzem, hogy látszólag a természet vagy a Teremtő hozzáállása velem szemben pozitív vagy negatív . A Teremtő jellemzője az, hogy Ő mindig abszolút pozitív módon adományoz a számomra.

Képzeld el, mennyire különböznek egymástól a Teremtő és a  teremtmény, és azt hogy életünket  állandó változásnak érezzük, rosszról rosszabbra majd  jobbra, majd rosszabbra, majd rosszról jobbra ismétlődően. Folyamatosan boldogtalanok vagyunk emiatt. Két lehetőség van a Teremtővel szembeni hozzáállásukban.

Egyrészt magához a Teremtőhöz kapcsolódhatunk, de meg kell értenünk, hogy nem tudunk a Teremtőhöz közvetlenül kapcsolódni, mert Ő az abszolút jó forrása. Azaz bármit is tulajdonítunk neki, semmit sem tudunk megváltoztatni, mert Ő egyszerűen a fény forrása. Az egyetlen dolog, amely segíthet, a helyes hozzáállás a Fény irányában, ami Belőle árad ki.  Ami nem a forráshoz, hanem a fényhez való hozzáállásunkat jelenti.

Annak érdekében, hogy helyesen viszonyulhassunk a Fényhez, meg kell értenünk, hogyan érkezik hozzánk, mit hordoz, és hogyan tudunk kapcsolatba lépni vele.

[258064]

Forrás: https://laitman.com/2020/06/what-do-our-attributes-dictate-to-us/

67 queries in 0,658 seconds.