Dr. Michael Laitman

Találkozni a Természettel

Kérdés: Milyen lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy félúton találkozzunk a Természettel?

Válasz: Először is egyszerűen egységre kell lépnünk és meg kell értenünk, hogy az egész emberiség egyetlen család. Valójában: az élettelen, a növényi és az állati természet az emberrel együtt egyetlen szervezet.

Másodszor, ennek az egy organizmus rendszerének részeként meg kell próbálnunk a lehető legközelebb kerülni egymáshoz, megérteni egymást, tudatosan cselekedni a természet iránti közös aggodalomban, és el kell gondolkodnunk arról, hogyan tehetjük kapcsolatainkat integrálttá és globálissá.

Gyakorlatilag mindennek arra kell irányulnia, hogy „Szeresd felebarátod, mint  saját magad”. Természetesen ez egy nagyon távoli cél, de ennek a célnak a megvalósítására való törekvés már lehetővé teszi, hogy a természet pozitívan reagáljon.

Ez enyhíti a hatalmas univerzális egoizmusunkat, és valahogy egyensúlyba hozza azt. Már nem zuhanunk egyre önzőbb szintekre, ahol közömbösek vagyunk mindarra, ami velünk és másokkal történik.

Határozottan magunkra kell vonzani a természet pozitív erejét. És ehhez egyesülnünk kell.

Ha emberek ezrei egységre lépnek, ha megértik, hogy a természet egységes képe hogyan van elrendezve, hogyan függünk egymástól és magától a természetétől, hogyan kezdhet el az ember a másik felé elmozdulni, akkor ezzel közös pozitív erőt idéznek elő, és ez mindent átalakít.

Forrás: https://laitman.com/2020/06/meeting-nature/

72 queries in 0,644 seconds.