Dr. Michael Laitman

A koronavírus a társadalmi problémák összefüggésében

Kérdés: A koronavírus egy további problémát is felszínre hozott. Egyfelől a természet elválaszt minket egymástól. Másrészt egyre több időt kell a szeretteinkkel töltenünk. Ennek eredménye, hogy a járvány lezárulását követően beindultak a válások Kínában. Mit akar ezzel üzenni nekünk a természet?

Válasz: Nem ismerem közelről a kínai viszonyokat, így csak egyet mondhatok. A kínaiak számára természetes, hogy napi 12 órát vagy többet dolgoztak, aztán a járvány alatt hirtelen 24 órát kellett otthon tölteniük. Lehet, hogy ezzel a teherrel nem tudtak megbirkózni.

A kínaiak a munka megszállottjai. Képtelenek az európaihoz hasonló életformára. Nem tudok elképzelni egy kínai embert, amint egész nap otthon ül, és váltogatja a tévécsatornákat. Fontos számukra a cél, a profit. És ha mindkettő egyszer csak eltűnt az életükből, akkor ez vagy válásokat, vagy öngyilkosságokat eredményez, de valamelyiknek a kettő közül be kellett következnie.

Kérdés: Nem is pusztán Kínáról beszélünk. Jó pár szociális jellegű probléma pontosan a családon belül jön elő. A természet elkülönített minket az idegenektől, minden időnket a szeretteinkkel töltjük, folyton csak őket látjuk. Ez talán valami célzás, hogy először a közeli családtagokkal kell korrigálni a viszonyunkat, mivel az könnyebb, egyszerűbb?

Válasz: Mindenekelőtt értsük meg, mi is a tennivalónk az adott helyzetben!

A ma embere nem érti miért vonták be a természetnek ebbe a játékába. Nincs tisztában vele, mi történik vele, és mi a történésekkel a természet célja. Annyit lát, hogy egy jó ideje az események egy bizonyos összefüggést követnek.

És miért éppen ezek a történések követik egymást? Az ember értetlenül áll az események előtt. Látja, hogy technológiai fejlődésen megyünk keresztül, és mindeközben javulnak a családon belüli, szociális és államközi kapcsolatok. De nem áll össze neki a természet szándéka. Nem érti, mi ez az egész, és mi célt szolgál.

A személynek nyitva kell tartania a szemét, és informálni kell őt arról, hogy mindez a fejlődés hova vezet minket. Hiszen ez nem csak egy kósza felfelé ívelés, amit a természet produkál. Itt mechanikai törvényszerűségek mentén zajló fejlődés folyik. A folyamat tervszerűen megy végbe, és lehetetlen bármely cselekedetet végrehajtani, ha az elején nem képzeljük el azt a végállapotot, amit az adott tett megcéloz.

Kisgyerekként ezt gondoljuk: „Csinálok valamit, és majd elsül valahogy.” A természetben nincs ilyen: végső célja megegyezik az őseredeti szándékkal.

A cél, hogy a természet egésze egy integrált formát vegyen fel, ahol a kezdet, valamennyi cselekedet és a lezárás kiegészítik egymást, és teljes mértékben egybekapcsoltak. A természet keresi az integrálttá válás lehetőségét, azt, hogy összes része és szintje kapcsolatban legyen egymással. Ebbe az irányba fejlődünk.

Amikor megszegjük a természet törvényét, ami mindent az egyenértékűség, integráltság és kölcsönös függőség állapota felé terel, akkor ellenünk fordul. Mindenféle vírusok bukkannak elő, felébrednek a szunnyadó vulkánok, erdőtüzek pusztítanak, hurrikánok söpörnek végig, és még sok hasonló szörnyűség üti fel a fejét.

[262716]
KabTV’ “A koronavírus megváltoztatja a valóságot” 3/19/20 

Forrás: https://laitman.com/2020/06/the-coronavirus-identifies-social-problems/

67 queries in 0,149 seconds.