Dr. Michael Laitman

Kinek van szüksége a kormányokra?(Linkedin)

Új cikkem a Linkedinen:  “Who Needs Governments?

https://www.linkedin.com/pulse/who-needs-governments-michael-laitman/

A Minneapolis Városi Tanácsnak a rendõrség feloszlatásáról szóló döntése és a NYPD költségvetésének csökkentésére vonatkozó döntés, különösen a zavargások után, ellentmond a józan észnek. Nem kétséges, hogy a rendõrség soraiban rossz példák is vannak, ugyanúgy, mint mindenhol, találhatunk ilyeneket. Végül is azok a lázongók, akik épületeket égettek, üzleteket fosztogattak, és rendőrökre és civilekre lőttek, nem épp az elnöki állampolgári érdemérem jelöltjei.

Ha olyan társadalmat akarunk felépíteni, amely nem igényel rendőrséget, akkor teljesen új értékeket kell bevezetnünk a társadalomba.

Az ókorban az állam volt az az infrastruktúra, amely lehetővé tette a kultúra, a technológia, a tudomány és az oktatás fejlődését. Ez biztosította a szükséges feltételeket az emberi civilizáció fejlődéséhez. A rendőrség az állam szerves részét képezi, és ellenőrzés alatt tartja az ember fegyelmezetlen, énközpontú természetét, és biztosítja, hogy az emberek fejleszthessék képességeiket, és ezáltal hozzájáruljanak a közjóhoz. Szétoszlatják a rendőrséget, és szétesik a civilizáció.

Ha olyan társadalmat akarunk felépíteni, amely nem igényel rendőrséget, akkor teljesen új értékeket kell bevezetnünk a társadalomba. A társadalmi felelősségvállalást minden egyénnel el kell fogadtatnunk, hogy az emberek maguk is a saját rendőrei legyenek. A társadalom, még közel sem került ehhez az állapothoz. Ez egy mélyreható oktatás olyan folyamata, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megtapasztalják, – ne megtanulják – hanem valódi tapasztalatot szerezzenek, az összekapcsolódás és a kölcsönös függőség érzéséről. Ebben az állapotban, amikor az emberek egyetlen létezőbe olvadva, egyetlen organizmusnak érzik magukat, nem lesz szükségük rendőrségre; ösztönösen cselekszenek az egész társadalom érdekében, amelyet önmaguk részeként fognak érzékelni.

67 queries in 0,121 seconds.