Dr. Michael Laitman

Kire vonatkozik a „Szeresd felebarátod, mint önmagad” parancsolata?

Kérdés

Kire vonatkozik a „Szeresd felebarátod, mint önmagad” parancsolata? A körülöttem lévő emberekre, vagy a barátaimra a 10-esben? 

Dr. Laitman

Mindenekelőtt személyesen rám, magamra. Amikor valaki a 10-esben dolgozik meg kell próbálnia a többieket szeretni, azaz úgy kellene szeretnie a 10-es tagjait, mint önmagát. Ennek a minőségnek az elérésére irányuló kísérlet juttatja el az embert a lélek állapotába. 

Más szóval amikor 10 ember feltárja a köztük lévő kapcsolat spirituális minőségeit, amely egy test érzésébe kapcsolja őket – ami természetesen a jelenlévő egók miatt nem lehet valójában egy test. Mivel azonban megpróbálnak az egók felett összekapcsolódni, ez az egységre törekvés mérhetetlen, potenciális erőt generál.

Tehát egyfelől az ego feltárul a 10-esben, másfelől egység ereje is megjelenik. Ez a két minőség együtt bukkan fel, egyik a másik felett, ami azt jelenti, hogy létrehoznak egy spirituális objektumot, amit Partzufnak nevezünk, amiben alul a hatalmas egó, felül a spirituális ereje a Teremtőnek, összekapcsolódik.


[258961]
KabTV program: „A Kabbala alapjai” 19/12/29 
Forrás: https://laitman.com/2020/06/who-does-the-commandment-of-love-thy-friend-as-thyself-refer-to/
67 queries in 0,648 seconds.