Dr. Michael Laitman

A szenvedésen, és az örömön keresztül

Kérdés: A természet, befolyásolja a vágyainkat a szenvedésen és az örömön keresztül?

Válasz: Igen. A természet, a szenvedésen és az örömön keresztül irányat bennünket. Mi nem reagálunk semmi másra. Az igazság és hazugság, nagyon csekély változtatási erővel bír az emberen belül. A jutalom és büntetés, öröm és fájdalom, azonban komoly ösztönzők.  

Kérdés: A vágyaink intenzitásának növekedésével, mi is sebezhetőbbé válunk?

Válasz: Természetesen. Amikor valaki sebezhetőbb, érzékenyebb, könnyebb őt befolyásolni.

Kérdés: Ha megnézzük a száz évvel ezelőtt élt őseink szenvedéseit, azt látjuk, hogy sokkal komolyabb problémákkal kellett szembe nézniük, mint nekünk. Akkoriban például a járványok emberek százmillióival végeztek. Manapság egy apró nehézség, akár még az otthonmaradás kötelezettsége is katasztrófának tűnik.

Mi az oka, hogy a természet egyre sebezhetőbb lényekké fejleszt minket?

Válasz: Az oka az, hogy érzékenyebbé váljunk, világosabban megértsük ami történik, és a természet finom útmutatásait is megérezzük.

Kérdés: Mit gondol arról, hogy az emberek különböző módszereket dolgoztak ki, hogy semlegesíteni tudják vágyaikat, aminek következtében az emberek kevesebbet szenvednek. Ha a keleti iskolákat nézzük, azt találjuk, hogy az összes erre az elvre épül. Valóban segítenek, mert a kisebb vágy, kevesebb szenvedést eredményez.

Válasz: Viszont, ezekkel a technikákkal lefokozod magad az állati, növényi, sőt akár kövületi szintre.

[265815]
KabTV’s “A korona vírus utáni korszak,” 20/04/23
Forrás: https://laitman.com/2020/06/through-suffering-and-pleasure/
67 queries in 0,155 seconds.