Dr. Michael Laitman

Az egyiptomi Exodus (Kivonulás) az egész világ által

A Talmud bölcseinek korszaka korrekciókat hajtott végre  a közös lelken, amely egyszerűvé tette a Teremtő feltárását, s amihez nem kellett többé testi megszorítás. Ehetünk amit csak akarunk, amennyit csak akarunk, a legfontosabb az, hogy gondolatainkat és a szívünket Tórával töltsük meg.

A mi generációnkban a Kabbala tudományának  tanulása, még inkább elérhetővé vált, azaz bárki tanulhat. Nincs semmilyen fajta megszorítás és a Kabbala megnyílt az egész világ számára, nemcsak a zsidók felé. 

Ma visszatérünk a Kabbala tudományának eredeti, valódi definícióihoz. Izrael, zsidók, a Tóra, ezek a fogalmak már léteztek az ősi Babilonban,  Ábrahám csoportjában, most azonban alkalmazhatóak az egész emberiségre. Ezek a definíciók most spirituális jelentést nyernek, eddigi fizikai jelentésük helyet.

Bárki képes a Kabbalával foglalkozni, az önzés fölé emelkedni, hogy a Teremtő felé törekedjen. Teljesen mindegy, hogy az ember hol született: Japánban, Kínában vagy Szíriában,  mindenki képes magára vonzani a reformáló fényt és korrigálni a világot. 

Mindannyian láthatjuk, hogy a csapások hogyan jelennek meg a világban, amelytől a világ egyre inkább integrállá váli. Már most lehetetlen elválasztani Izraelt a világ nemzeteitől. Csak nézzük meg a helyzetet az Egyesült Államokban, a zavargásokat, a problémákat, ahogy mindazok meg ismétlődnek más országokban ugyancsak. Az egész világ felkavarodott.

Mi még csak most kezdjük, a koronavírus időszakának folyamatát, de ez már mindenkit eljuttatott a teljes tehetetlenség érzéséhez. Senki nem tudja mit tegyen, senki nem érti hol vagyunk, és hogyan lehet kikecmeregni ezekből a problémákból. Nincs hova menekülni, mint hogyha a kezeink lábaink meg lennének kötözve. A vírus,kevesebb áldozatot követel mint bármelyik háború,  teljes mértékben lekötöz bennünket és nem hagy minket mozdulni.

A világ nem tudja, hogy mit tegyen, és keresi a kiutat a helyzetből, keresi azt, hogy valaki mutassa meg ez utat. Ez minden országban megtörténik. Az emberek azt hiszik, hogy elmúlt a globális járvány első hulláma, meg lehet nyitni a karantént, ameddig jön a következő hullám. 

De ki mondta azt, hogy könnyebbé tehetjük életünket? Elvégeztük a szükséges korrekciókat? Hozzá igazítottuk magunkat a teljesen integrál és globális természethez? Kijavítottuk az emberi társadalom hibáit?

Ebből semmi nem történt még meg. Akkor miért érdemelnének meg a megnyugvást, felszabadulást? Miért érdemelnénk meg a feloldozást, hiszen nem a helyes irányba cselekedtünk.

Mondhatjuk azt is, hogy a mi generációknak “új” Tórája van, mivel a korábbi generációkban ez személyes, egyéni volt. Manapság a Tóra globális és integrál lesz, mely arra kötelez minket, hogy olyanná váljunk mint, a globális és integrál természet.

Az egész emberiségnek így kell cselekednie, de az erre való igény, fokozatosan lépésről-lépésre növekszik. Ha ezt azonnal megkövetelnénk minden embertől, az teljesen összetörne bennünket. Ezért ez fokozatosan növekszik, mint egy gyermek, akitől minden egyes évben egyre többet követelünk a korának megfelelően. Ez ugyanígy történik velünk is.

De ez egy teljesen új állapot, az úgynevezett “utolsó generáció ”, ahonnan nincs hova menekülnünk. Meg kell valósítanunk a küldetésünket, melyet nem lehet elkerülni és az egész emberiséget egy globális integrál rendszerbe kell vezetni, ahol a reformáló fény keresztül folyik majd a csoportjainkon, egész világba. Ezt nevezzük integrál oktatásnak, mely belőlünk egy integrál rendszert épít, melyben mindenki, mindenkivel összekapcsolódik.

 A “Torah” szó instrukciókat (Oraa) jelent, mely útmutatás,mely teljes egészében elvezet bennünket, az összes zuhanáson és emelkedése, minden köztünk lévő kapcsolaton a Teremtőhöz. A legfontosabb, hogy ez az eszköze annak, hogy magunkra vonjuk a korrekció fényét felülről, Adam HaRishon közös lelkének korrigált rendszeréből, a mi törött rendszerünkbe.

[265625]
Napi Kabbala lecke első részéből 20/06/01 “Kabbala Bölcsessége tanulásának megközelítése”
Kép forrás: https://laitman.com/wp-content/gallery/interview-mode500-700/laitman_570.jpg
67 queries in 0,133 seconds.