Dr. Michael Laitman

“Mi az állam?” (Linkedin)

A Linkedinen megjelent új cikkem “Mi az állam?

Az állam az a kívánatos keret, amelyben az emberek szépen és kényelmesen, biztonságban és jólétben élhetnek életük során. Mindenekelőtt egy államnak azért kell megalakulni, hogy az emberek élhessenek és elégedettek legyenek országukkal. Egy állam az emberek érdekében létezik.

A megfelelő kormányzat célja, hogy a lakosságnak megadja a fejlődés lehetőségeit, egy olyan módon, hogy az  alehető legközelebb legyen a természethez, a kapcsolathoz, sőt a szeretet állapotához is a társadalom tagjai között. Természet álltal, mi csak egoista vágyból állunk, és csak magunkra gondolunk, hogy mindannyian különlegesebbek vagyunk, mint a többiek, és ezért többet érdemlünk, mint mások.

Ennek eredményeként a jövőnket csak mások rovására építhetjük, ami függővé tesz minket egymástól. Ez viszont megköveteli, hogy kapcsolatot létesítsünk egymás között.

Az általunk választott mindenféle kapcsolat közül, csak egyfajta kapcsolat lehet teljes, jó és biztonságos,  a szeretet kapcsolata. Ugyanúgy, mint egy családban, meg kell alapoznunk a szeretet kötelékeit, így az egész világ egyetlen család lesz, és ezután elmondhatjuk, hogy elértük a korrigált társadalmat.

Forrás: https://laitman.com/2020/06/what-is-a/
65 queries in 0,643 seconds.