Dr. Michael Laitman

Milyen örömök várnak ránk a koronavírus utáni időszakban?

Kérdés: Élhetünk örömérzet nélkül?

Válasz: Nem. Az ember létezésének minden percében, öröm után kutat.

Kérdés: Mit gondol, milyen új típusú örömök jelennek meg a koronavírus utáni időszakban? Úgy tűnik, hogy az örömszerzés régebbi formái (például a kávéházi/éttermi beszélgetések vagy külföldi utazások) nagy valószínűséggel el fognak tűnni.

Válasz: Fokozatosan tűnnek el, de nem azért, mert van, vagy nincs rájuk vágyunk. A természetben olyan program fut, amely az összes örömöt fokozatosan átalakítja bennünk. Ezért van, hogy azok a fajta örömök, amiket élveztünk a XX. század folyamán, azok a XXI. században fokról-fokra megszűnnek. Milyen örömök váltják fel őket? Erre nemsokára fény derül.

Az én véleményem, hogy ilyen örömforrás lesz az egymással folytatott megfelelő kommunikáció, amelyben feltárul számunkra a létezés következő szintje, és a Felső Világ érzete elkezdi megtölteni elménket és szívünket. 

Kérdés: Úgy véli, hogy a fizikai összejövetelek, a kommunikáció és kölcsönkapcsolataink mélyebb rétegeinek feltárása alkotják a legnagyobb örömöket?

Válasz: Hogy egyszerű nyelven fogalmazzak, ez pszichológiai örömszerzés. Abból fakad, hogy érezzük, miként dolgozik rajtunk a természet, hogyan lép kapcsolatba velünk, és mi milyen módon befolyásoljuk, amire ő megint csak hatást gyakorol ránk.

Kérdés: Tehát minden problémánk megoldása, az emberek közötti kapcsolat megváltoztatása? Bizonyítható ez az állítás?

Válasz: Szükségtelen bármit is bizonyítani, az élet maga fogja igazolni. De ma nem ez a helyzet? Mennyivel jobb világban élnénk, ha nem lennének, az emberek közötti problémák.  

Megjegyzés: Egyfelől úgy tűnik, hogy valóban ez a helyzet. Másfelől azonban nem világos az egységbe tömörült emberek számára, hogy milyen módon lesznek képesek befolyásolni a természet alsóbb rétegeit.

A megjegyzésre Dr. Michael Laitman válasza: Ez magyarázatra szorul. Ez a magyarázat, mivel egy integrál természetben létezünk, nem is annyira bonyolult. Minden, az egész kozmosz, és mi magunk, testünk és társadalmi berendezkedésünk is a részek közötti integrál kölcsönkapcsolat elvének megfelelően, vannak elrendezve.  

Az egyetlen dolog, ami kilóg ennek a globális és integrál rendszernek a kereteiből, az a többiek iránti beállítódás morális eszközével ellátott (és nem a fizikai adottságaiban értelmezett) ember. 

A másokhoz való hozzáállását az „önmagán kívüliség” hangsúlyával ellátva kell, a természet rendszerébe integrálódnia.

Kérdés: Ön szerint lehetséges lesz bizonyítani, hogy amennyiben az emberek egységet alkotnak, a természet azonnal kedvező hatást gyakorol ránk, illetve vice versa, ha az egymás közötti kapcsolatot megszakítják, valamiféle kataklizmák következhetnek be? Vagy nem ennyire nyilvánvaló módon fog ez megtörténni?

Válasz: Nem ennyire nyíltan történik majd, de magyarázatainkkal felgyorsíthatjuk a folyamatot. Elvileg lehetőséget kaptunk rá. Ebben a különféle vírusok a segítségünkre lesznek.

[265866]
KabTV’s “A koronavírus korszaka után” 20/04/23
Forrás: https://laitman.com/2020/06/what-pleasures-is-the-post-coronavirus-era-preparing/
67 queries in 0,626 seconds.