Dr. Michael Laitman

A koronavírus kommunista cselekedete

Kérdés

Hogy kell egy közösségnek kinéznie? Kommunistának kell lennie?

Dr. Laitman

Igen, de nem az a fajta kommunizmus, ami hajdanán, a volt Szovjetunióban megvalósult, vagy amit Marx műveiben olvashatunk. Ez szabad emberek, egyenlőségen alapuló társadalma, közössége.

A természet azt követeli rajtunk, hogy váljunk hasonlóvá a Teremtőhöz. Nem tudunk azonban igazi hasonlóságot elérni a Teremtővel, semmilyen más kapcsolati megnyilvánuláson keresztül, mint a szabad emberek, egyenlőségen alapuló kapcsolatán keresztül. A Szovjetunióban erről beszéltek, ezt harsogta a propaganda, -azonban egy nagyon más rendszert hoztak létre- és nem egy szabad, helyesen kapcsolódó emberek közösségét.

A legfontosabb dolog ehhez, az oktatás. Erről sokat beszéltek a Szovjetunió napjai alatt, azonban senki nem csinált semmit, ami ehhez vezetett volna, az egész csak porhintés volt. Tehát mi, egy globális közösségként úgy kell, hogy megszervezzük, az oktatást, hogy az egyezésben legyen a természettel. Nem azért, mert az jó vagy rossz, hanem mert ez az egyetlen módja annak, hogy távol tartsuk magunktól a természeti katasztrófákat és csapásokat, amelyeket az oktalan tetteinkkel vonunk magunkra.

Ez például nem az, hogy szennyezzük a levegőt. Láthatjuk a természet milyen gyorsan felépül, elég volt csak néhány hétre visszalépnünk az értelmetlen túltermelésből.

A legfontosabb dolog, hogy a természet arra kényszerít minket, hogy bánjunk egymással helyesen, mintha egy egyesült, emberi közösség lennénk, nem állatok. Ettől nem szökhetünk el.

Meggyőződésem, hogy a vírus nem tűnt el, bár most sokan az ellenkezőjét állítják. Azt sem hiszem – őszintén szólva – hogy a normál élethez való visszatérés kevesebb lenne néhány hónapnál. Ezért muszáj végig gondolnunk, hogy érhetjük el a helyes kölcsön kapcsolatot. Ez az egyetlen valódi problémánk.

A teljes természet zárt, integrál rendszer. Ameddig, mi emberek, nem közelítjük a kapcsolatainkat és a belső minőségeinket, a természet minőségeihez, addig a természet, maga fog minket csapásról-csapásra közelebb vinni ehhez, megszabadítva mindentől bennünket. Végül is minél fejlettebbek vagyunk, annál gúnyosabb velünk, egyre jobban kényszerít minket egy helyes válaszreakcióra, és arra, hogy egy kölcsönös viszonyrendszert építsünk ki egymás között.

 [265694]
KabTV program „A Kabbala alapjai” 20/4/12  
Forrás: https://laitman.com/2020/06/the-coronavirus-communist-plot/
66 queries in 0,631 seconds.