Dr. Michael Laitman

“Mi a célja a tüntetéseknek, Amerika szerte?” (Quora)

Michael Laitman,  Quora: Mi a célja a tüntetéseknek Amerika szerte?

A tüntetések Amerika szerte melyeket George Floyd meggyilkolása váltott ki, megmutatják valódi színeinket.

Megmutatják mennyire negatív módon kapcsolódunk egymáshoz.

Ha nem leszünk képesek javítani kapcsolatainkon akkor sokkal keményebb csapásokat kapunk, mint a mostani támadások, a kis üzletek ellen az utcákon, tüntető, zavargó és dühös tömegek által.

Mi kell ahhoz, hogy javítsuk kapcsolatainkat?

Először is el kell ismerjük azt, hogy mi ösztönösen negatív módon viszonyulunk egymáshoz, ezt az önző emberi természetünk, diktálja, hogy mi magasabb rendűnek tartsuk magunkat mások felett, különböző módokon, és saját hasznunkat mások haszna fölé helyezzük, mindenáron.

Ennélfogva, emberi természetünk által, mely élvezi azt, hogy másokat rosszabb állapotban lásson, mint saját magunkat. Nincs valódi vágyunk arra, hogy megoldjuk a társadalmi töréseket, melyeket most feltárultak.

Önző természetünk olyan mint egy bennünk lévő motor, mely soha nem áll meg, önmagunkat, amit megszereztünk, és a sikereinket másokéval hasonlítja össze.

Állandóan az ego azt keresi, hogyan igazoljon bennünket, hogy mi jobb helyzetben legyünk, mint mások, és ha úgy találja, hogy mások így vagy úgy magasabb szinten vannak mint mi, akkor nyughatatlanná válik, tennie kell valamit, hogy ezt a különbséget áthidalja. 

Egyfelől, az egó működési elve, elvezet bennünket egy önfejlesztéshez, például azáltal, hogy tanulunk mások tapasztalataiból, és ennek megfelelően fejlesztjük tovább magunkat.  

Másrészt, az ego gyakran pusztításhoz vezet, amikor méreg szerű irigységet érzünk, mely megpróbál másokat visszahúzni, elbuktatni, eltüntetni az útból, hogy mi magunk megnyugodjunk.

Az egónak ez az utóbbi pusztító tulajdonsága, lassan szét szakítja a társadalmi kötelékeket, és ez addig folytatódik, ameddig nem leszünk képesek az egó fölé emelkedni, egy közös erőfeszítéssel, hogy megpróbálunk pozitívan összekapcsolódni egymással.

Ennélfogva egy mélyebb célja van, a jelenleg az Egyesült Államokban történő tüntetéseknek, ahogy az fokozatosan felfedi magát mindenki felé, ahogy lángra-lobbantja azokat a negatív hozzáállásokat, melyek folyamatosan köztünk vannak.

Fel kell ismerjük, hogy mennyire negatívan viszonyulunk egymáshoz, hogy azt egy lépcsőfokként használhassuk a pozitív kapcsolatok felé, melyek a negatív gondolataink, és negatív attitűdünk fölé emelnek minket.

Ezek a tüntetések segítenek minket abban, hogy felismerjük gonosz természetünket.

Amikor tudatossá válik bennünk, hogy egoisták vagyunk, és hogy igazoljuk magunkat, hogy még is jobbak vagyunk, mint mások, akkor elkezdhetjük, magunkat egy öntranszformáció felé irányozni, pozitívan össze kapcsolódunk, az állandóan konfliktusokat okozó egónk fölött, és meglapozhassuk, a szeretet a törődés és a bátorság minőségeit, melyek sokkal magasabb értékrendűek, mint azok az ösztönös tulajdonságok melyek felszínre bukkannak azért, hogy mindannyian lehúzzuk egymást a mélységbe. 

Bár egyenlőre a pozitív kapcsolatok elérése a szereteten, kölcsönös felelősségen keresztül, még egy utópiának vagy fantáziának tűnnek, ez valójában elérhető, hogyha ezeket az értékeket tesszük a legfontosabbá a társadalomban, az oktatást és a kulturális behatást ennek megfelelően megváltoztatva, hogy azok mind afelé irányítsanak minket, hogy javítsuk a kapcsolatokat a társadalmon belül.

A fenti kép Max Bender-től az  Unsplash-ról.

 Cikk forrása: https://laitman.com/2020/06/what-is-the-purpose-of-the-protests-all-around-the-us-quora/
67 queries in 0,177 seconds.