Dr. Michael Laitman

“Hogyan határozná meg a szeretetet”(Quora)

Michael Laitman,  Quora: “Hogyan határozná meg a szeretetet?

Szeretet az egy tulajdonság, egy erő és sóvárgás arra, hogy az ember mások vágyát kielégítse, mely az emberből kifelé árad.

Hogyan lehetséges egy másik ember vágyait betölteni? 

Ez csak akkor lehetséges, hogy ha megértjük az ő vágyaikat.

Hogy ha megosztunk egymással szokásokat, gondolatokat, véleményeket akkor megtanuljuk hogyan teljesítsük be azokat, és fejezzük ki szeretetünket mások felé.

Hogyha nem vagyunk képesek megérteni mások vágyát, akkor arra kell aspirálunk, hogy legyen olyan vágyunk, mely hasonló azok vágyához akiket szeretünk, hogy egy olyan belső modellt építsünk magunkban, mely azonos az ő vágyaikkal.

Azáltal, hogy építünk egy ilyen belső modellt, amelyen keresztül képesek vagyunk megérteni mások vágyait, az megadja nekünk azt a képességet, hogy beteljesülést adjunk nekik.

Akkor képesek leszünk, megérteni saját érzéseinket is, amikor hasonló beteljesülést kapunk, így tudhatjuk, hogyan kell ezt  másokban is betölteni.

A Kabbala bölcseletében ezt az állapotot hívjuk úgy, hogy „formaazonosság“. Azaz, azáltal, hogy azonossá tesszük adottságainkat másokéval, elérjük az egyesülés állapotát, és a szeretet az ennek az egyesülésnek érzete.

Cikk forrása: https://laitman.com/2020/06/how-would-you-define-love-quora/
67 queries in 1,046 seconds.