Dr. Michael Laitman

”A női erő ideje” (BizCatalyst)

A valóság két erőt foglal magába, a női és a férfi jellegű erőket. A köztük lévő, egymást kiegészítő egyensúly teremt meg mindent, amit magunk körül látunk, az egész világmindenséget. Azonban az emberek különbözőek. Bennünk a masculin, férfierő dominált évezredekig, meglehetősen zord eredményeket produkálva. A feminin, női erő, az egyetlen, ami képes életet teremteni és gondozni azt, nagymértékben hiányzik az emberi közösségekből, az utolsó évtizedekig.

A dolgok azonban változnak. Az utolsó években a nők kiléptek a virtualitásból, ahol semmilyen hatásuk nem volt a közösségre, és államok vezetőivé, nemzetközi pénzügyi intézmények vezetőivé váltak, – mint például a Nemzetközi Valutaalap – vagy az Egyesült Államok jegybankja, és más, prominens pozíciók. 

Ez nem véletlen.

Ahogy a természetben a masculin és a feminin erők egyforma erejűek, még is annyira különbözőek, és mindegyiknek meg van a maga hozzájárulása az egészhez, az emberi társadalomhoz, és meg kell tanulnunk, milyen módon olvadhatnak bele a nők a közösségbe pozitív és konstruktív módon.

Pillanatnyilag sok nő, aki elért valamilyen vezetői pozíciót, sok esetben férfi attitűdöket vesznek fel. Ez ellentmondásos, mert pontosan a gondoskodó női minőségekre lenne szükségünk.

A közösség egy tanulási folyamatban van, mit is jelent a női elem a közösségi élet szempontjából. Mondhatjuk, hogy van egy példánk erre, a saját családunk. A családban, a férfi tradicionálisan a család fejeként van elfogadva, minden férfi, aki nős, igazolhatja, hogy a valódi főnök a családban a nő. A nőknek meg van az a képessége, hogy sokkal jobban hajt végre többrétű feladatokat, mint egy férfi, mert jobban priorizál és érzi, mire van szükség, mint egy férfi. 

A helyzet mára sokkal jobb lett, mint néhány évtizede, de még mindig van mit fejlődni.

Ahogy a háztartásokban, az üzleti és a mindennapi életben a nők sajátos képességeik miatt, meg kell, hogy kapják a tiszteletet és az elfogadást. Még meg kell tanulnunk, hogyan adjuk meg egy nőnek az őt megillető helyet az irányításban anélkül, hogy különböző viselkedésekre kényszerítenénk, mint a férfiakat. Számunkra pontosan az a minőség hiányzik, amit ők tudnak csak hozzá adni a rendszerhez, és arra kell figyelni, megijesztené a férfiakat a nők vezető szerepe, mivel a férfi minőség szintén szükséges, és amikor a két minőség harmonikusan együttműködik válik lehetségessé a tartós prosperitás.

Valóban, a világ olyan időszak felé halad, ahol a nők egyre több irányító szerepet kapnak, és az emberiség csak nyerhet ez által. Azonban, ahogy mindenben, át kell mennünk egy váltáson itt is, és úgy kell összegyűjtenünk a női minőségeket, hogy közben nem szabad elveszteni a férfi minőségeket, és együtt kell a családiasabb világot építeni az emberiség és minden élő számára.

[267541]
Angol blog: https://laitman.com/2020/07/time-for-the-woman-power-bizcatalyst/
67 queries in 0,656 seconds.