Dr. Michael Laitman

Mi az altruizmus?

Kérdés: Mi az, az „altruista irány”?

Válasz: Az altruizmus az egoizmus ellentétes oldala. Az egoizmus az, amikor minden, felém irányul attól, akit szeretek, és az altruizmus, amikor minden tőlem a szeretteim felé irányul, rajtam kívülre, az egész emberiség felé. Az egoizmus befelé; az altruizmus kifelé irányul.

Kérdés: Hogyan tanulhatom ezt meg?

Válasz: Ezt nem lehet megtanulni. Ehhez speciális környezet, Kabbalista környezet szükséges. Ehhez tanulmányoznod kell a gyakorlati Kabbalát, amely bizonyos természeti erőket hív meg, amik, transzformálják az egoizmusodat altruizmussá. Az ellenkezőjébe fordítanak. Fordított gondolatokkal, vágyakkal, cselekedetekkel, szándékokkal és célokkal rendelkező létezővé válsz. Minden ellenkező irányba fordul.

Kérdés: Ha minden attól függ, hogy ez az erő megváltoztat minket, akkor mi múlik rajtam?

Válasz: Vágy. Semmi több. Más akarok lenni, mint ami eddig voltam. Meggyőződésem, hogy az egoista erők negatívak, károsak; engem és mindenki mást halálhoz vezetnek. Csak az altruista erők képesek újraéleszteni, megmenteni, új életet adni.

[266771]
KabTV Új Élet Dr. Michael Laitmannal” 19/12/17
Angol forrás: https://laitman.com/2020/07/what-is-altruism/?fbclid=IwAR2UxygHpPENTzfqvfDSVI9nDxo6iKjyVZOF9hZ6zFlpy400VGWTPm30ubc
67 queries in 0,627 seconds.