Dr. Michael Laitman

Az ember, a természet legmagasabb szintje

Kérdés: Miért az ember a természet koronája? Talán léteznek a természetben fejlettebb lények, akiktől a mi életünk is függ.

Válasz: A tudásunk és az érzékelésünk rendszeréből láthatjuk, hogy az ember a legmagasabb szintű lény.  

Bárt természetesen, nagyon nehéz önmagunkat a természet koronájának nevezni, mert az egoizmusunk mindent lerombol. De a kövületi, növényi, állati és emberi természet rendszerén belül, az ember a Teremtés csúcsa. Bármilyen romlott és ártalmas, mégis ő a csúcs. Ha korrigálja és átalakítja magát, akkor ő válhat a mindenféle értelemben vett csúcspontjává a Teremtésnek.

Mi, emberek vagyunk a Teremtés végső célja. Nem jelenlegi formánkban, hanem abban, aminek elérésére képesek vagyunk, megvalósítására pedig kötelező feladatként kell tekintenünk.

Ebbe a létformába akkor jutunk el, amikor felülkerekedünk egoista természetünkön, amellyel születtünk, és amelyben fejlődtünk. Ebből következően az egoizmust gonoszként, az általános rendszer, a közös és integrál vágy, ellentéteként kell kezelnünk. 

Ha egoista természetünket altruistává fejlesztjük, ha egymástól való távolságunkat és elkülönítettségünket, közelségre, illetve kapcsolatra váltjuk fel, s akkor valóban mi alkotjuk majd a természet legmagasabb szintjét.

[267531]
KabTV “A korona vírus után” 20/04/30
Forrás: https://laitman.com/2020/07/man-the-highest-level-of-nature/
67 queries in 0,625 seconds.