Dr. Michael Laitman

Életet adni a közös léleknek

Kérdés: Hogyan kapcsolódik össze, az egyéni az általánossal? Ha egyfajta baktérium, amely oxigén molekulákat állít elő, anélkül hogy tudatában lenne ennek, még is hatalmas módon befolyásolja az életünket, mindezek a alapján, mi, mindegyikünk milyen befolyást gyakorolunk a Természetre?

Válasz: Az oxigén molekulákhoz nem tudok mit hozzáfűzni. Csak azt tudom, hogy a Természet teljes egésze egyetlen forrásból ered, és folyamatos fejlődésen megy keresztül. Így hát bármilyen új forma jelenik meg a természetben, az úgy jelenik meg, hogy részei a legteljesebb mértékű kölcsönkapcsolatban vannak egymással.

Azonban még nem érezzük ezt, és nem tudjuk sem felfedezni, sem kutatni, a természet teljessége abszolút integrál és egyetlen része sincs, amely hirtelen önmagától elkezdene fejlődni.

Kérdés: Néhány baktériumnak köszönhetően, amelyek ezért élnek, mondjuk két hetet, és oxigént állítanak elő, amiből több ezer ember élhet ma. Lehetséges feltételeznünk, hogy létezésünk értelme abban áll, hogy életet adjunk egy Felsőbbrendű Lénynek? Vagy mindenki élete fontos?

Válasz: Mindannyiunk élete fontos, mivel mi alkotjuk a részeit ennek a Felsőbbrendű Lénynek, melyet „léleknek” nevezünk. Ez a lélek mindannyiunk számára egy és közös.

[267372]
KabTV’ “Koronavírus utáni korszak” 20/04/30
Forrás: https://laitman.com/2020/07/giving-life-to-the-common-soul/
67 queries in 0,605 seconds.