Dr. Michael Laitman

Gyors kabbala tippek 4/26/20 2. rész

Kérdés: Hogyan követelhetek bármit is a Teremtőtől? Nem rendelkezik olyan tervvel, amellyel mind feltárjuk Őt?

Válasz: A Teremtő mindannyiunk számára pontos tervvel rendelkezik, de az tény, hogy Ő csak a kéréseink szerint tárul fel.

Kérdés: Van-e korlátozás a gonoszra, amelyet felfedünk?

Válasz: Nincs gonosz. Csak a jóság megfordított oldala  létezik. Más szavakkal, a Teremtő hátoldala, gonosznak érződik, hogy arra kényszerítsen minket, hogy az arcához forduljunk.

Kérdés: Miért van több kétség, a világjárvány idején?

Válasz: A koronavírussal kapcsolatban annyi kétség merül fel, mint bármely más szenvedés idején, mert érezzük, hogy mennyire függünk egymástól, képtelenek vagyunk ellenőrizni önmagunkat, nyomorúságosak vagyunk, nem tudunk semmit stb. Ezért különféle összetett dolgok jelennek meg, zavarodottság és így tovább.

Kérdés: Ki vagyok én?

Válasz: Te vagy az, aki a kis egoizmusát érzi.

Kérdés: Mi hatékonyabb, mint a kitartás, a másokkal való kommunikációban, hogy segítsek nekik?

Válasz: Szeretet..

Kérdés: A  büszkeség és csodálat, a Kabbalista igazság iránt összefügg az adományozással?

Válasz: Nem

Kérdés: Hogyan lehet elérni a barátokat, -a környezetedet, ha már nem értenek téged? Úgy tűnik, hogy a Kabbala tanulmányozásával kevésbé értem az embereket, de nem kellene ennek fordítva lennie?

Válasz: Nem, nem lehet fordítva. Arra kell törekedned, hogy megértsd a Teremtőt, és megpróbáld megközelíteni Őt a barátaidon keresztül.

Kérdés: Hogyan növelhetem egoizmusomat?

Válasz: Nem kell növelned vagy csökkentened az  egoizmusodat. Csak a helyes cél felé kell irányítanod magad. Milyen fajta egoizmusodnak kell lenni – nagyobb vagy kisebb, mérete, formája – ez nem rajtad múlik. Csak dolgoznod kell azzal, ami benned felbukkan.

[266531]
KabTV “A Kabbala Alapjai” 20/04/26
Angol forrás: https://laitman.com/2020/07/blitz-of-kabbalah-tips-42620-part-2/
67 queries in 0,117 seconds.