Dr. Michael Laitman

Önmagunkat szüljük meg egy Új Világra

Olyan világban élünk, amely a szemünk láttára változik. Az életünk két állapotra osztható, a koronavírus előtti és utáni szakaszokra. 

Az élet bizonyos rutin mentén folyt, és a vírus hirtelen drámai változást okozott, az emberiséget egy új állapotba vitte, amit még ma is, globális válságnak érzékelünk.

A válság nő, és mélyül és nem világos hova fog vezetni minket, de az biztos, hogy egy új világ felé haladunk, amely még ismeretlen számunkra. Ez a válság olyan, mint egy újjá születés. A héber „válság” szó (Mashber) annak a kőnek a nevéből származik, amelyen a nők az ősi időben életet adtak a gyermeknek. Más szóval, a válság, egy új születésnek a kiinduló pontja, és a pillanatnyi helyzetünk, amit válságnak nevezünk, egy új világ születése. 

Sok, különböző válság volt a történelem során eddig, és egyik sem változtatta meg a világot drámaian. Voltak a társadalomban változások, a saját formáin belül. A mai válság azonban az első igazán komoly krízis, bár első látásra nem tűnt komolynak, mivel nem járt eddig háborúval, meteor esővel vagy tömeges rombolással.

Mégis válságnak nevezhetjük, mivel egy új világ születése bontakozik ki a szemünk előtt. Hamarosan látni fogjuk, hogy az emberi közösségek, mi magunk, a családunk és a világhoz való hozzáállásunk durván megváltozik. Az ember belső világa, a valóság érzékelése, meg fog változni és ezért egy új világot látunk magunk előtt.

Ezt még nem látjuk, pont úgy, mint egy, még az anyja méhében lévő kisgyerek sem lát semmit, csak majd a születése után. Majd pedig kifejlődik a látása és a hallása és elkezd válaszolni külső hatásokra, és ahogy növekszik egyre jobban megbarátkozik a világgal.

Pontosan ez az, amire szükségünk van nekünk felnőtteknek is az újjászületéshez, a valóság érzékelésünk és az új világ megváltoztatásához. Ez hamarosan meg fog történni.

A gyermek születése hatalmas, semmivel nem összehasonlítható fájdalom, olyan érzés, mintha az egész test készen állna a felrobbanásra. Egyfelől ez egy nagyon komoly, kritikus, életveszélyes állapot. Azonban másfelől, azt is látjuk, nincs választás, a természet kényszerít bennünket, hogy keresztül menjünk ezen.  

Azonban a gyermek születése a nő, egy természetes vágyán alapul, amikor gyermeket akar. Ráadásul a közvélemény támogatja a nőt, hogy ne is egy gyermeknek adjon életet. A természet sok erőt ad egy nőnek, hogy a szülési fájdalmat legyőzze, ez egy felelős és veszélyes állapot.

Az egész emberiség szenved a koronavírus válságtól, nők és férfiak egyaránt. A nők mindig azt hányják a férfiak szemére, hogy nem ismerik a szülési fájdalmakat. Rendben, a nők most elégedettek lehetnek mert a férfiak is egy valódi, összetett szülési fájdalmon mennek keresztül. Úgy fogják érezni, hogy válság kényszeríti őket, nincs lehetőségük ellenállásra, minden szakadás belül jelenik meg, és nem tehetnek semmit.

Azonban még mindig képesek vagyunk az imánkon keresztül megszületni és erőfeszítést tenni az egység felé. Ez azonban egy nehéz és különleges születés lesz, mivel önmagunkat kell egy új világ születésébe vinni. Átlépjük a spirituális világ határát és új formában születünk meg.

 [268285]
KabTV’  “Nők, az Új világban” 20/07/09    
Angol blog: https://laitman.com/2020/08/we-give-birth-to-ourselves-in-a-new-world/
67 queries in 0,648 seconds.