Dr. Michael Laitman

“A Maszk használata – szabadság vs. mások szeretete?” (Medium)

Medium publikáta az új cikemet:  “A Maszk használata – szabadság vs. mások szeretete”

Van akinek életmentő, és van akinek az uralom szimbóluma. Az a kötelezettség, hogy publikus helyeken maszkot viseljünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a Covid-19 vírus terjedését, megosztotta a társadalmakat a bolygó minden részén. Amerikában az a lázadó, és zsigeri ellenállás amit jelentős mennyiségű vásárló mutatott az üzletekben és az irodákban ahol kötelezően kellett maszkokat viselni, még a mentális egészséggel foglalkozó szakembereket is meglepte. Az emberek felháborodása Amerika-szerte az utcákon fejeződött ki, és még olyan nagyvárosokban is mint a Berlin és London több ezren tüntettek a maszk viselése ellen. De vajon tudjuk-e pontosan, hogy mit is jelent az, hogy valódi szabadság? Ezt tisztán csak akkor tudjuk megragadni, amikor elkezdünk egymásra odafigyelni, és egymásért aggódni.

A Természet olyan, mint egy szerető szülő, amely gyermekének egy keserű gyógyszert ad, miközben mi úgy viselkedünk mint az a gyermek, mely üvölt és rugdos, nem akarja lenyelni a gyógyszert. A Természetnek nagyon tiszta a célja: hogy az egész emberiséget egységhez vezesse. Mi nem leszünk képesek elmenekülni a járványtól ameddig meg nem értjük, hogy egyetlen hajóban evezünk mindannyian, – az egész emberiség.

Annak ellenére, hogy óriási tudományos támogatása van annak hogy a maszk viselése hatékony arra, hogy megakadályozza a koronavírus szélesebb elterjedését, a vita azzal kapcsolatban, hogy ez valóban hatékony-e vagy sem, nem múlik el azok között akik megtagadják, hogy az arcaikat eltakarják és megtagadják, hogy a szociális távol-tartást megtartsák, mint megelőző védekezést. De mindennek egy mélyebb oka van, az az emberi természet. Az emberek hajlandóak akár az életüket és mások életét is veszélybe sodorni, annak érdekében, hogy megóvják – ahogy ők gondolják – személyes szabadságukat. Azt kérdezik maguktól “Miért van szükség arra, hogy egy kormány intézkedés korlátozzon engem? Miért kellene magamra szájkosarat tennem, mint egy lónak? Én egy szabad ember vagyok!”.

Mi az oka a maszkkal szembeni ellenérzésnek?

Mint tudós, aki az emberi természetet már több mint 40 éve tanulmányozza, én megértem ezeket az embereket. Ők úgy érzik, hogy a maszk és azok a korlátozások amiket el kell viselniük elnyomóak és megalázóak. Jön valami vírus és hirtelen arra vannak kötelezve, hogy maszkot viseljenek,míg a kormányok teljesen tehetetlennek tűnnek a helyzetet kezelésére. Természetes, hogy kimennek az utcára és kiabálnak. Azok az országok, amelyek azt hitték, hogy eddig sikeresen kezelték a Covid-19 vírust hirtelen ismét a zuhanásban találják magukat. A vírusnak nincs vége, egyszerűen nem akar elmenni, és úgy tűnik, hogy semmi sem segíthet.

Az emberek ellenállása a maszk-viselés kötelezettsége ellen annak a bizonyítéka, hogy mennyire képtelenek vagyunk, mennyire kudarcot vallottunk és mennyire nem vagyunk képesek a társadalmat helyesen oktatni. Az emberek soha nem lettek oktatva arra, hogyan gondoskodjanak magukról és hogyan vigyázzanak egymásra. Nincs egy olyan kormány sem a világban, mely képes lenne példát mutatni bárkinek is ebben, és azok között akik az egészségügyi rendszert vezetik sincs senki aki erre képes lenne, mivel  mindenki csak a saját egyéni érdekét követi. Mi az emberi rendszer teljes összeomlását látjuk ebben a pillanatban. Semmi sem maradt a jelenlegi társadalmi rendszerből, mely az embereknek képes lenne olyan példát mutatni, melyet tisztelni lehetne, melyet meg lehetne hallgatni, mivel minden teljesen korruptá vált.

Maga a vírus az, mely kezébe vette oktatásunkat. A Természeti törvények által van arra kényszerítve, hogy oly módon viselkedjen, hogy az emberiséget a rendszerrel való kompatibilitáshoz, egyetértéshez vezesse, ahhoz, hogy az emberek megismerjék saját “gonosz hajlamukat”. Ameddig az ember el nem éri a magasabb tudatosságot, a Természetnek meg kell mutatnia nekünk, hogy életünk pusztulása abból származik, hogy pusztító kapcsolatban állunk másokkal.

A Természet olyan, mint egy szerető szülő, mely gyermekének egy keserű gyógyszert ad, miközben mi úgy viselkedünk mint az a gyermek mely rugdos, üvöltözik és visszautasítja, hogy lenyelje a gyógyszert. A Természetnek egy tiszta célja van, hogy az egész emberiséget az egységhez vezesse. Ennélfogva nem leszünk képesek elmenekülni a válságtól, a vírustól, ameddig meg nem értjük azt, hogy egy hajóban evezünk,- az egész emberiség együtt.

Mi befolyásoljuk egymást, és egymástól függünk. Ennélfogva mindenkinek olyan módon kell viselkednie, hogy meggyőzze magát és olyan szándékot építsen, hogy ne akarja másoknak a vírust átadni, hogy ne akarjon másoknak kárt okozni. Amikor a helyzetünket ebből a szempontból nézzük, akkor majd nem nézünk úgy, kötelezettségekre, mint például a maszk viselésére, mint erőszakra, hanem úgy tekintjük majd arra mint a szeretet és a másokról való gondoskodás jelére, amelyet áldással fogadunk el, és megcselekszünk. 

A világ cirkulál, és ugyanilyen módon működik, egy egységként. A jelenlegi állapotban ez a kör válságokon megy keresztül minden irányból. Tehát mit tehetünk? Először is meg kell értsük, hogy mi a kapcsolatok teljesen összefüggő hálózatába vagyunk bezárva. Ez azt jelenti, hogy bármit is teszünk minden egyes cselekedet az egész rendszert befolyásolja. Ennélfogva az egyetlen módja annak, hogy a válság fölé emelkedjünk az, hogy úgy gondolkozzunk, úgy viselkedjünk, mintha együtt lennénk teljes kölcsönös felelősségben. Ez a mi valódi szabad választásunk.

[269014]
Cikk forrása: https://laitman.com/2020/08/mask-wearing-freedom-vs-love-of-others-medium/
67 queries in 0,649 seconds.