Dr. Michael Laitman

Kövessük figyelemmel a természet megmozdulásait!

Kérdés: Mostanában sok nehézséget, sőt, katasztrófát érintünk beszélgetéseink során. Azt is szóba hoztuk, hogy még komolyabb szerencsétlenségek is sújthatják a világot. Milyen szívélyes és optimista üzenete volna azoknak, akik követik tevékenységét, hallgatnak Önre, és olvassák írásait?

Válasz: Mindenkinek azt tanácsolom, hogy kövesse figyelemmel, mit tesz velünk a természet.

A természet olyan élő entitás, ami megalkot minket, és magában foglal mindannyiunkat. Nálunk magasabb szinten helyezkedik el, ezért nincs bennünk semmi, ami ne a természetből eredne. Így hát figyelnünk kell, hogy pontosan mit vár el tőlünk.

Nem szabad lenézéssel közelíteni hozzá, mintha valami élettelen, vagy legfeljebb növényi, illetve állati minőséggel bírna. Magasrendű lényként kell kezelni, meg kell érteni, hogy tudatosan, racionális módon, és szelektíven cselekszik, és mindezzel az a célja, hogy eljuttasson minket a következő szintre.

A természet a semmiből, az abszolút nullából fejlődött ki, elvezetett minket jelen állapotunkba, és még további utat is kijelöl számunkra. Ne feltételezzük, hogy már elértük fejlődésünk végpontját. El kell jutni a legvégső állapotba, amit az egymással és magával a természettel történő teljes interakció fog jellemezni. Most van itt az idő, hogy megtegyük az ebbe az állapotba vezető lépést!

A szóban forgó lépést vagy a természet nyers ereje kényszeríti ki, vagy intelligens és tudatos módon, mi tesszük meg. Úgy gondolom, hogy elérkeztünk ehhez a ponthoz. Jelenleg minden azon múlik, hogy miként magyarázzuk el az embereknek ezt a lehetőséget, és hogyan állunk az élükre.

Kérdés: Vagyis nem is csak arról van szó, hogy az emberiség kapott egy esélyt, hanem, hogy képes előnyt kovácsolni ebből az esélyből, meghozza a helyes döntéseket, illetve megteszi a helyes cselekedeteket. Így gondolja?

Válasz: Természetesen.

[268233]
KabTV “A mai nemzetközi helyzet” 20/06/18Forrás: https://laitman.com/2020/08/pay-attention-to-natures-actions/
67 queries in 0,987 seconds.