Dr. Michael Laitman

Az online kommunikáció, a szociális kötődések megszakításához vezet?

Kérdés: Most mindenki az online szakmák kialakulásáról, különösen a digitális átalakulásról beszél. Mindenki megtanulta a Zoom használatát. Általánosságban a nagyszabású digitalizálásra két hónap alatt került sor.

Hogyan maradhat valaki a társadalom teljes jogú tagja, ha az online szakmákban folyamatosan a számítógéppel, a számokkal kommunikálunk?

Válasz: Nem látok itt problémát. Sok barátom, a koronavírus ellenére, továbbra is otthonról dolgozik. Legtöbbjük imádja. Maguknak a vállalkozásoknak is tetszik, mert ez nagy költségvetési megtakarítást jelent.

Úgy gondolom, hogy a vállalkozások többsége ebben az irányban fejlődik. Az ember otthonról fog dolgozni.

Én is ilyen munkára váltottam. Korábban reggel akár 500 vagy 600 ember gyűlt össze a központunkban, nem számítva a világ különböző részein élőket, akik csatlakoztak a közvetítéshez. Az elmúlt néhány hónapban csak online tanítottam, és el kell mondanom, hogy az emberek száma folyamatosan csak növekszik, és mindenki elégedett ezzel.

Kérdés: Úgy gondolod, hogy az online kommunikáció miatt nem fognak szétbomlani a szociális kötődések?

Válasz: Szerintem éppen ellenkezőleg, új, helyes, jó szociális kapcsolatok jelennek meg. És a korábbi kötődések megszakítása csak a mi javunkra történik.

[268142]
KabTV “Kabbala Alapjai” 20/05/24
cikk forrása: https://laitman.com/2020/08/will-online-communication-lead-to-the-severing-of-social-ties/
67 queries in 0,111 seconds.