Dr. Michael Laitman

Hogyan hosszabbítsuk meg az életünket?

Kérdés: Egy kísérletben egy idős-otthon lakóit árvaházakkal kötötték össze, és a kutatók megfigyelték, hogy az öregek “napi működése” javult a gyerekek jelenlétének köszönhetően. Az árvák korábbi félelme, bizonytalanság-, és közönyérzete, illetve visszahúzódása eltűnt, és viselkedésük az átlagos gyerekekéhez hasonlóan, nyughatatlanná és zajossá vált. Mi Ön szerint a jelenség magyarázata?

Válasz: Mindez azért történt, mert a két csoport korábban épp ezekben a dolgokban szenvedett hiányt. Az idősek hiányolták a fiatal, izgő-mozgó gyerekeket, a gyerekeknek pedig nem állt rendelkezésére mindaz, amit kedves felnőttek adhatnak nekik. A legjobb módját látjuk, hogy az élet hogyan egészíti ki önmagát.

Az árvákban a világ és az élet iránti, tiszta és pontosan körülírt kedvesség és biztonságérzet születik meg. Az idősek sok tekintetben elveszik, lecsiszolják a világ érzetének élét.

Még ha nem is alakul ki speciális kapcsolódás, az energia átadása, a külső érintkezés, sőt, annak belátása, hogy létezik egy ilyenfajta kapocs, teljesen újfajta atmoszférát és összhatást hoz létre.

A természet úgy alakított ki minket, hogy három generáció éljen együtt – gyerekek, szülők és nagyszülők. Vagyis a két generáció még nem a teljes kép.

A gyereknek szüksége van, hogy lássa: ahogy a szülei teremtették őt, és a szülőket pedig saját szüleik hozták létre. Így látja a gyermek a folyamatosságot, a dolgok folyását, evolúcióját. Tapasztalja, hogy saját szülei miként viszonyulnak az ő szüleikhez, és ez modellként szolgál neki abban, hogyan kezelje szüleit. 

Sokat kell tanulnia nagyszüleitől, mivel tudjuk, hogy „Izrael, Szaba (Nagyapa) és a bölcsesség” spirituális kapcsolatunkban egy teljes rendszert adnak ki, és ezért a nagyszülő igen fontos. Ebben az esetben, amikor árvákról beszélünk, komoly eredményre számíthatunk. 

[238831]
KabTV “Hírek elemzése Dr. Michael Laitman-nal” 18/11/27Forrás: https://laitman.com/2020/08/how-can-we-prolong-life/
67 queries in 0,618 seconds.