Dr. Michael Laitman

Az első lépés a Teremtő megformálásához

Nem vonom vissza a véleményem, de szeretnék egy olyan területet felépíteni, ahol minden vágy, mindenkihez tartozó szándék létezhet. Nem törlök el senkit; mind felülről jöttek. A Teremtő mindenkit akar, a fasisztáktól a szocialistákig és kommunistákig, a Teremtő által teremtett mindenféle embert, karaktert és viselkedési stílust.

Egyiküket sem, és magamat sem törlöm el; csak azt keresem, hogyan tudunk kapcsolódni. Valójában egyesülésünkben elérjük a közös Felső Gyökeret.

Az embernek önmagában el kell távolítania a bárki felé irányuló gyűlöletet, fejlesztenie kell másokra irányuló megértést és érzékelést, és fel kell ismernie azt a vágyát, hogy elismerje őket, és helyet biztosítson számukra önmaga mellett, mivel helyes egyesülésünkkel a legmagasabb gyökerünkre mutatunk: az egyre, egyedülállóra, és egységesre.

Ez a gyökér mindenki számára azonos. Ez az egy és egyetlen, mert ebből a ponttól emelkedett ki az a sok fajta minőség.

Az én egoizmusom szerint, szeretnék mindenkit eltörölni. De megértem, hogy ez nem helyes. Az önzést “magam ellen teremtett segítség” -nek nevezzük, vagyis segít megérteni, hogy ellene kell mennem. Az én egoizmusomban gyűlölök másokat, mert nem olyanok, mint én, de meg kell értenem, hogy ez a vágy, hogy utálom a felebarátomat, ez a vágy emeli fel bennem az adakozás vágyát..

A másik emberre nézve és gyűlölve őt, megértem, hogy ha egy kis szobát teremtek neki és egy kicsi helyet adok neki, hogy létezzen a szívemben, akkor ezzel hajtok végre a Teremtőhöz hasonló cselekedetet. Ahogy a Teremtő félre húzódott, elrejtette Önmagát, és így biztosított nekünk helyet a létezéshez.

Az egoizmusod lenullázása az első lépés a Teremtő megformálásában. Visszavonom önmagam egy részét, hogy helyet adjak másoknak, ellenfeleimnek, ellentétes véleményeknek, és ezzel helyet teremtek magamban. Először az egész világot akarom átvenni és magam uralkodni. De aztán elvágom és helyet adok másoknak. Kölcsönösen engedményeket teszünk, ők és én.

Csak ebben a formában tudok valami igazat, helyeset felépíteni. Végül is az összes „mellette” és „ellene” álló vélemény a legmagasabb gyökérből származik, és teret adva nekik, lehetőséget adok a Teremtő felfedésére.

[268779]7
Napi Kabbala Lecke 20/ 08/03, A Szeretet lefed minden bűnt
forrás:https://laitman.com/2020/08/the-first-step-to-form-the-creator/
67 queries in 0,117 seconds.