Dr. Michael Laitman

Hogy léphetünk ki a boldogtalan szenvedésből?

Kérdés 

Hogy kerülhetjük el, hogy átadjuk szenvedésünket más embereknek? Szenvedjünk rejtett módon? 

Dr. Laitman 

Azt gondolom nem tanácsos negatív érzelmeket átvinni másokra. Ha ugyanis ezt tesszük, leegyszerűsíteni a számunkra a mindent meghaladó egoizmus megélését. Éppen ellenkezőleg, ezért meg kell próbálni eljátszani az emberek előtt, hogy nem szenvedünk és „jó arcot” kell vágni mindenhez.

Kérdés 

A tény ellenére kell ezt tenni, hogy szenvedünk s rosszul érezzük magunkat?  

Dr. Laitman 

Igen. Akkor gyorsabban kijöhetünk ebből az állapotból mivel, ha azt sugározzuk mások felé, hogy jó hangulatban vagyunk, be is léphetünk ebbe a jó hangulatba.

Kérdés 

Tehát ezzel a fajta kilépéssel a saját szenvedésünkből és jó hangulat sugárzásával elérhetjük, hogy másoknak is átadjuk ezt a hangulatot? Ez valójában egy légtornász mutatvány. Mi történik egy Kabbalistával, amikor szenved?

Dr. Laitman 

Egy Kabbalista szenved és kineveti magát. Tényleg önmagán nevet. Hiszen pontosan tudja, hogy valójában nincs oka szenvedni, csak az egónk fetreng az önzése miatt szenvedő módon.

Ezért, ha képes valaki kinevetni magát, gyorsan képes a szenvedés állapotán túllépni. Ezt láttam sokszor a tanáromon, Rabashon. Természetesen ez egy jó példa arra, hogy az ember, hogyan tud felülemelkedni a szenvedésen.

Kérdés 

De a szenvedés maga érzékelhető azért abban a pillanatban, amikor fölé emelkedünk? 

Dr. Laitman 

Természetesen. Maga a szenvedés nem törlődik el. Az ember csak meghaladja azt, lefedi egy másik érzéssel. A Kabbala elveinek megfelelően, nem is szabad megkísérelni lerombolni a szenvedést, vagy eltörölni a forrását, csak fölé lehet emelkedni. 

Kérdés 

Tehát egyszerre van jelen a szenvedésem és a fölé emelkedésem?

Dr. Laitman 

Igen. Akkor a különbség a két állapot között egyértelműen érzékelhető, amin belül feldereng a Teremtő nagyszerűsége.

KabTV: „Hírek elemzése Dr. Laimannal” 20/05/18    
Angol blog: https://laitman.com/2020/09/how-to-get-out-of-misery/
67 queries in 0,625 seconds.