Dr. Michael Laitman

A Teremtő törvényein alapuló társadalom

Baal HaSulam, Az utolsó generáció: „Sőt, mi több, egy megrögzött módon kommunista kormányzat teljességgel fenntarthatatlan, mivel a „szurony-függőségben” szenvedő vezetés nem lehet hosszú életű, a többség pedig végül felkel ellene és eltörli. Az idealista tíz százalék nem lesz képes örökké uralkodni az egoistákból és antikommunistákból álló kilencven százalék felett, ahogy azt látjuk a szovjet és kelet-európai országok esetében.”

Baal HaSulam a huszadik század 30-as éveiben írta ezt a cikket, amikor még léteztek idealisták. De mindebből nagyon gyorsan múltidő lett. Az oktatásnak itt alapvető szerep jut, hogy a társadalmat a Teremtő törvényeihez hasonló állapotba juttassa. 

Kérdés: Az emberiségnek olyan társadalmi viszonyokat kell elérnie, ahol léteznek általános jogok: mindenki a képességeihez mérten dolgozik, és szükségleteinek megfelelően kap. Minden ember tudatos döntése kell, hogy legyen ez?

Válasz: Mindez az adakozás minőségéből származik. Ez az, amit az embernek védenie és fejlesztenie szükséges. Az egyén ilyen viszonyulása a másikhoz mindenkit a létezés új szintjére emel. Ezen a szinten kapcsolatainkban érezni kezdjük a Teremtőt, és a Tőle jövő Felső Fény kiárad és megtölti az embereket.

[272261]
KabTV “Israel népe fejlődésének szisztematikus elemzése” 19/11/25
Forrás: https://laitman.com/2020/10/society-based-on-the-laws-of-the-creator/
67 queries in 0,135 seconds.