Dr. Michael Laitman

Útmutató a kerekasztalokhoz, 12. rész

Egyenlőség a körökben

Kérdés: A kerekasztal szabályai szerint, a körben mindenkinek egyenlőnek kell lennie, és együtt kell dönteniük. Mit jelent, ez az egyenlőség?

Válasz: Kezdetben a kör koncepciója magában foglalja az egyenlőséget. Nincs kezdet és vég, nincs idősebb és fiatal, nincs okos és buta – mindenki abszolút egyenlő. Ez sok feltételt foglal magában, arra vonatkozóan, hogy miként kell fenntartanunk ezt az egyenlőséget.

Kérdés: Tegyük fel, hogy én vagyok a főnök, és ők az alkalmazottaim, és komoly döntéseket kell hozni az egész szervezet számára. Ez azt jelenti, hogy egyenlőek vagyunk? A beosztott véleménye megegyező értékű az én véleményemmel?

Válasz: Ebben az esetben mindannyian részt veszünk a probléma megoldásában, így mindenkit egyenlő feltételekkel fogadunk el. Nem arról van szó, hogy „én vagyok a főnök, és te bolond vagy”, hanem mindannyian abszolút egyenlőek vagyunk. Mindegy, ki mennyit tud. Ellenkező esetben nem lesz kör.

Mindenkinek, aki ebben a körben van, egyenlő az ereje és súlya, mindenki mással. Vagyis egyenlő vagyok veled, te egyenlő vele, ő pedig vele stb. Nem számít, hogy közülünk, ki milyen véleményt képvisel. Az egység számít, és ennyi.

[270928]
KabTV „Vezetői Készségek” 20/07/09
forrás: https://laitman.com/2020/10/guide-for-round-tables-part-12/
67 queries in 0,126 seconds.