Dr. Michael Laitman

Hogyan adjuk át az üzenetünket a közönségnek?

Kérdés: Úgy tűnik, hogy mindenkinek, aki szólásra nyitja a száját, jó, ha pszichológiailag képzett. Hiszen, ha tisztában van a befogadó belső világával, tudja, mit mondjon neki, milyen gombokat nyomjon be, hogy hatást váltson ki a másiknál. Működik ez a recept az integráloktatás esetén is, amikor azon dolgozunk, hogy összehozzuk az embereket? Én is tudatosan próbáljam benyomni ezeket a gombokat?

Válasz: Mindenképp. Ott még inkább. Nem csupán egy, hanem több meghatározott állapotba kell eljuttatni az adott személyt. Úgy kell irányítani az embereket, hogy kapcsolatot alakítsanak ki egymással, és eljátsszák a kommunikáció, viselkedés, kapcsolat és visszavonulás bizonyos formáit. Ezekből a gyakorlatokból kiindulva kell eljutniuk egy meghatározott következtetéshez.

Kérdés: Hogyan lehet helyesen képet alkotni a közönségről? Érdemes egyetlen tagra fókuszálni, vagy inkább fogadjuk be a közönség egészét? 

Válasz: Nem próbálom elképzelni a közönséget, mivel tudatos módon adom át nekik az üzenetet, és az első pár mondat után ez elkezd dolgozni az emberekben, és ekkor már jellemző, ahogy hozzám, az időhöz, helyhez és az eseményhez viszonyulnak. 

Azzal a céllal megyek az emberek közé, hogy egységre buzdítsam őket, hogy a kapcsolódásuk által elkezdhessék leképezni a világ pontosabb és magasztosabb formáját.

Kérdés: Mi a közönséggel való viselkedés optimális módja? Egyenlőséget vagy fölérendeltséget mutassunk az emberek felé?

Válasz: Tanárnak, oktatónak kell lenned. Tapasztaltabbnak, nem felettük állónak kell mutatkoznod. Soha ne gyakorolj nyomást rájuk! De ahol szükséges, jelöld ki a határokat, hogy senki ne zavarhassa meg a tanulási folyamatot.

Kérdés: Miként érzi az Ön előtt helyet foglaló emberek szükségleteit? Hogyan kapja el, hogy milyen hiányai vannak a tanítványoknak?

Válasz: Fel kell keltenem az anyag iránti érdeklődésüket, amit aztán elmagyarázok nekik. Ezért mindig valami újszerűvel és különlegessel indítok, amire kinyitják a fülüket. Megpróbálom inspirálni őket, kiváltani a csodálatukat és a kíváncsiságukat, hogy meg akarják tudni azt, amit átadni készülök a számukra. És ez az a pont, amikor megismertetem őket a természettel és közösséggel kapcsolatos vízióimmal.

[273023]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/08/14
Forrás: https://laitman.com/2020/11/to-convey-your-message-to-the-audience/
67 queries in 0,149 seconds.