Dr. Michael Laitman

A szívek találkozása

Kérdés: Figyelhetünk a másikra információszerzés végett, vagy abból a célból, hogy megértsük és empátiával forduljunk felé. Kabbalisztikus szempontból mit jelent az, hogy „meghalljuk” a másik embert? 

Válasz: A Kabbala szerint ez a szívek találkozása: érezni akarom a barátom érzéseit. A meghallgatás és érzés két különböző dolog. Amikor érzem a másikat, nincs szükség szavakra, „beszívok” mindent, ami benne van, az belém hatol, és kitölt. A hallgatás pedig olyan, mint amikor például rádiót hallgatok. 

Ha Kabbalistaként hallgatok egy barátot, meghatározott céllal teszem. A figyelmem segítségével kapcsolódok a baráthoz, és így közös gondolatok, vágyak, érzések és irányultságok ébrednek közöttünk. Együtt kezdünk dolgozni a közös célon, együtt törekszünk a Teremtő felfedésére.

Kérdés: Az integráloktatás kurzusai során általában körben ülünk, és megbeszélünk egy adott témát. Ezalatt mindenki hangot ad a véleményének, a többiek pedig hallgatják a beszélőt. Hogyan hallhatom meg a másik embert?

Válasz: Be kell, hogy lépj ebbe az emberbe, és érezned kell, hogy közös spirituális és életcéljaitok vannak. Ha ez megtörténik, minden klappolni fog. 

[273035]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/08/14
Forrás: https://laitman.com/2020/11/contact-of-hearts/
67 queries in 0,133 seconds.