Dr. Michael Laitman

Ki válogatja ki a tízes tagjait?

Kérdés: A kommunikációs rendszerek heterogenitásának törvénye szerint az embereknek különbözniük kell. Ha ugyanolyanok volnának, kioltanák egymást. A kommunikáció egyik alapelve, az ellentétes emberek kapcsolata. A tízesbe is különféle embereket kell összeválogatni. A kiválasztást nekünk kell megtenni?

Válasz: Nem, egyetlen esetben sem járunk el így. A természet teszi meg. Mi még azt sem nagyon értjük, hogyan történik ez meg, hogy egyszer csak egy spirituális cél elérésén fáradozó csoportban találjuk magunkat, és el kell fogadnunk, mint olyan környezetet, amelyben lehetséges a megfelelő fejlődésünk.

Kérdés: Mondjuk azt, hogy nekem, mint a csoport felügyelőjének az a feladatom, hogy egy 200 fős közösséget integráljak. Természetes módon mindannyian más személyiséggel, státusszal, stb. rendelkeznek. Hagyjam, hogy spontán módon keveredjenek, vagy kérdezzem meg, ki hol dolgozik, ki hol és milyen tanulmányokat folytatott, és aztán a jellemzők alapján igyekezzek a hasonlóságokat figyelembe venni? 

Válasz: Először is, általános bevezető kurzusban részesítünk mindenkit. Itt hallgatnak, nyitott szemmel járnak, és ahogy mondani szokás, körbeszimatolják egymást. Ezután fokozatosan megtörténik, hogy csoportokat alakítanak ki, mivel az emberek vonzzák vagy taszítják egymást. Ilyenkor látszik, hogy miként kapcsolódnak egymással a belső megérzésük alapján.

Nem szabad csoportokba kényszeríteni őket. Lehetővé kell tenni, hogy a kapcsolat kiépítése a helyes cselekedetekkel kezdődjön. Ezután világossá válik, ki kihez húz, ki kivel érzi jól magát. Majd a folyamat egy magasabb szinten megy tovább. 

[273501]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/08/21
Forrás: https://laitman.com/2020/11/who-selects-the-people-in-the-ten/
67 queries in 0,141 seconds.