Dr. Michael Laitman

Az örök küzdelem apák és fiaik között

Kérdés: A felnőtt fiam és köztem negatív kapcsolat van. Mit tegyek, ha kapcsolatba akarok lépni vele, és ő nem ért meg engem? Hogyan segíthetek a fiamnak és magamnak a Kabbala bölcsessége révén?

Válasz: Ez egy probléma! A fiad nem akar kapcsolatba lépni veled, mert úgy érzi, hogy elnyomod őt, miközben te meg úgy érzed, hogy gondoskodnod kell róla, és neki el kell fogadnia a gondoskodásodat és cserébe ugyanezt adni.

Ellenben az anya és a gyermek közötti viszony olyan, hogy az anya nem ad okot arra, hogy a gyermek azt gondolja, hogy az anyja korlátozza őt.

A fiatal generációnak szüksége van az előző generációval szembeni szabadságára. Szükségük van a szülőkre, hogy biztosítsák számukra az összes szükséges dolgot, s aztán álljanak félre.

A tanárom Rabas szokta volt mondani: „Minden, amire a gyerekeknek szükségük van tőlünk, hogy zárjuk be a szánkat, és nyissuk ki a zsebünket.”

Ez az amire szükségük van. Szeretnél jó kapcsolatot ápolni velük? Ezután csukd be a szád, és nyissd ki a zsebed.

Természetesen ez némileg eltúlzott, de azt tanácsolom, hogy tartsd őt a gondolataidban (mert ezek befolyásolják a fiadat), és mutasd ki neki, hogy semmit sem követelsz tőle: ami az életében változást idézne elő. Lehetőség szerint csak hozzá szeretnél adni, az életéhez valahová, bárhová, ahová csak ő akarja.

Ezt tanuljuk a Felső gondviseléstől, amely így kezeli az alsó rendszert.

Minden Felső Szféra csak azt teszi hozzá, ami az alsónak szükséges ahhoz, hogy beteljesedjen, növekedjen és elérje a Felsőt. Semmilyen módon nem gondol magára.

A Teremtő pontosan így viselkedik velünk: nem tartozunk felé semmivel, Ő tartozik kizárólag felénk..

Megjegyzés: Azt mondják, hogy kötelesek vagyunk betartani a parancsolatokat …

Válasz: Ezt azért teszed, hogy kijavítsd magad, és nem a Teremtő érdekében teszed mindezt! A Teremtő tökéletes. Nem adhatsz neki semmit, és nem is adsz neki semmit. Abszolút semmit! Végül is, ha tökéletes tulajdonságról beszélünk, akkor az nem nyer vagy veszít semmit, függetlenül attól, hogy hogyan viselkedik. Minden csak a te érdekedben történik, és semmi másért.

[193681]
Orosz Kabbala lecke 16/05/01
forrás: https://laitman.com/2016/10/the-eternal-struggle-between-fathers-and-sons/
67 queries in 0,117 seconds.