Dr. Michael Laitman

Az egyenlőség a természet alapelve

Az egyenlőségre való törekvés az egész természet jellemzője: az ásványi, a növényi, az állati és az emberi szinté. Mindannyian az egyenlőség elérésére törekszenek. Így hat egy közös erő, hogy abszolút egységbe vezessen bennünket.

Ezen a területen belül létezünk, de éreznünk  kell a természetet, az öröm megszerzésére irányuló teljes vágyat és a kapcsolataink hálózatát a Teremtővel, aki bele öltözik és ott feltárul.

Ezért az egyenlőség Felülről nem alapozható meg. Az egyenlőség már a korrekció eredménye, amikor minden adat megvan a közös kapcsolat és a köztünk ható erők érzéséből. Ez hamarosan bekövetkezik.

Baal HaSulam leírja a természeti törvényeket egy korrigált társadalomban, amikor a természeti erők e világ anyagába öltöznek. A fény felülről érkezik, és minden vágyba beleöltözik, még a leginkább anyagiba is. Bár ez irreálisnak tűnhet, egy Kabbalista egyértelműen látja ezt a jövőbeli állapotot, és nem fél elmondani nekünk.

Baal HaSulam azt írja, hogy az ember nem hajthat végre semmilyen anyagi cselekedetet, amíg nem vagyunk képesek őket belső, spirituális, lelki formában végrehajtani, a vágyon belül. Ha ezt teljesíteni tudod a vágyadban, akkor cselekedhetsz a kezeddel, de nem fordítva. Ellenkező esetben szovjet mintára hasonlító kommunizmust vagy kibucokat kezdünk építeni.

Először is oktatni kell az embert arra az elvre, hogy “szeresd a felebarátod, mint önmagad”. Az emberek közötti kapcsolatokban elért lépések szerint lehetséges egy olyan társadalom felépítése, amely ezt támogatja. Azonban ez az egész építkezés belülről kifelé halad.

[274576]
Reggeli Kabbala lecke 3-ik rész 20/11/26 “Összekapcsolt Világ az utolsó Generációban”
forrás: https://laitman.com/2020/12/equality-is-a-basic-principle-of-nature/
67 queries in 0,611 seconds.