Dr. Michael Laitman

Nem egyedül, hanem mind együtt

Mindig emlékeznünk kell arra, hogy egy lélekhez, egy vágyhoz tartozunk, bár ez, Ádám bűne miatt összetört. Mi egyetlen erő korményzsa alatt állunk, mely Teremtőnek van nevezve. Rajta Kívül nincs semmi: csak a Teremtő és a teremtett lény, amelyek két erő egyik a másikkal szemben.

A teremtett lény sok részre tört szét, és most van egy ember, a család, az emberek, az ország, a testi élet és a spirituális élet, de meg kell próbálnunk mindezt összekapcsolni. Végül is, ami a Teremtőt illeti, minden egy – a Teremtő az egész teremtést, a szeparációtól az egység felé mozgatja. Sok egymással ellentétes vágy és gondolat elemzésével és szintézisével, annak érdekében, hogy tisztázzuk és egyesítsük őket, felfedhetjük a Teremtőt, és elérhetjük gondolatait és vágyait.

Ezért az ember fejlődése, amely eddig személyes, egyéni volt, napjainkra integrál folyamattá válik. Az emberiség érzi a teljes összekapcsolódását és, hogy képtelen elválni egymástól. A világ a végső korrekciója felé halad, és ezt az állapotot nem érheti el egy kis csoport vagy egy ország, hanem csak az egész világ. A Teremtő erre vezet minket, és így látja a kívánt jövőnket.

A Bnei Baruch csoportja csak azért létezik, hogy segítse a Teremtőt ennek a korrekciónak az egész világon történő végrehajtásában, és mindenki számára történő feltárásában, a korrekció módszerének és erejének, az embereknek történő közlésével.

[274173]
Reggeli Kabbala lecke 3-ik része 20/11/18, “A Világ Összekapcsolódása az Új Generáióban”
forrás: https://laitman.com/2020/11/not-alone-but-all-together/
67 queries in 0,634 seconds.