Dr. Michael Laitman

Feltétel a spirituális fejlődéshez

557

Az igazi spirituális érzés csak a tízessel való kapcsolatunktól és a tízeshez való közelségünktől függ. Csak a kapcsolatunk erejével juthatunk közelebb a Teremtőhöz, és csak így kapunk ettől a cselekedettől spirituális eredményt, a spiritualitás érzését.

A korábban fennálló kapcsolat és a most elért kapcsolat közötti különbség, a spirituális fejlődés érzetét kelti. Ezért csak ezzel kell törődnünk, és csak erre kell összpontosítanunk. Ha nem léptem szorosabb kapcsolatba barátaimmal a tízesben, akkor nem teljesítettem kötelességemet a korrekcióban. Más szóval, nem a spirituális világban éltem, hanem csak a korporális világban.

A korporalitás és a spiritualitás közötti különbséget az határozza meg, hogy mit akarok pontosan támogatni létezésemben: vagy a jelenlegi elmémet és érzéseimet, vagy a kapcsolatunkat annak érdekében, hogy a spirituális elméhez és érzésekhez, vagyis az értelem fölötti hithez jussak.

Nem emelkedhetünk fel a spiritualitásba a korporeailtás rovására, hanem csak a hit által, az értelem felett. Nem kell semmit elvennünk ebből a világból, csak azokat a zavarokat, amelyeket spirituális Edénnyé alakítunk, ha föléjük emelkedünk. Ha ragaszkodom ehhez a világhoz, és elszakadok a csoporttól, akkor nem volt megfelelő kapcsolatom a barátaimmal. Végül is, amikor a csoporthoz jövök, egy időre megfeledkezem erről a világról.

Folyamatosan éreznem kell a csoporthoz való kapcsolódást, és csak akkor kell hagynom, hogy a testi világ behatoljon a spirituális világomba, a csoportba, amikor én engedem. Nem szabad a hatalma alá esni, hogy elnyeljen és irányítson. A prioritásokat úgy határoztam meg, hogy a spirituális fejlődés fontosabb, mint a testi lét.

[274821]
Reggeli kabbala Lecke Első részéből 20/12.01 “Munka az Értelem Feletti Hitben”
Forrás: https://laitman.com/2020/12/criteria-for-spiritual-advancement/
65 queries in 0,695 seconds.