Dr. Michael Laitman

A forma hasonlóság törvényének paradoxona

Megjegyzés: Van valami, amit úgy neveznek, hogy idegengyűlölet. Ez az önmagunk megőrzése iránti vágy, amely nemtetszésen, intolerancián és előítéleteken alapszik, más emberek iránt, akik különböznek, eltérő bőrszínnel, extra súllyal, alacsony testmagassággal rendelkeznek stb. Az agyunk azonnal idegenként azonosítja őket.

A forma hasonlóságának törvénye szerint a hasonló emberek vonzzák egymást, és ellentétesek taszítják. Azt mondjuk, hogy be kell tartanunk a természet törvényeit.

Válaszom: Nem, a természet törvénye, nem feltétlenül az, hogy azoknak kell közelebb állnia hozzád, akik hasonlóak hozzád. A társadalmi kapcsolatok szélesebb körének létrehozása érdekében a legtöbb esetben kapcsolatba kell lépni azokkal, akik különböznek tőled.

Ezért mi azt látjuk a mindeféle biológiai kapcsolatok mentén, hogy ezeket valóban kombinálni kell, amelyek nagyon különböznek egymástól. Ez még nagyobb változatossághoz vezet a természetben.

Ezért nem csak a vörös hajúakat keresztezed a vörös hajúakkal, a magasakat a magasakkal stb., ami csak helytelen következményekhez vezethet.

Kérdés: Szóval, milyen ez a forma hasonlóság törvénye, a hasonló a hasonlót vonzza?

Válasz: Ez belső hasonlóságra utal, amikor az emberek vonzódnak egymáshoz, és ugyanazokat a törekvéseket érzik.

Kabbalában ez a legfontosabb tulajdonság; csoportokba gyűlünk össze azzal a szándékkal, hogy elérjünk egy speciális célt, egy nem korporálist, amelyet semmilyen szokásos, anyagi egyezmény nem határozhat meg.

Különböző bőrszínűek, magas, alacsony, telt vagy vékony emberek részt vehetnek ebben a folyamatban. A lényeg az, hogy mindenkinek vágynia kell arra, hogy kapcsolódjon másokkal azáltal, hogy felülemelkedik saját természetén. Teljesen más módon, és olyan tulajdonságokkal kezdenek kapcsolatba lépni, amelyek ebben a világban nem relevánsak.

Más szavakkal, amikor hasonlóságról beszélünk, akkor az emberek céljainak hasonlóságát értjük, de tulajdonságaik és jellemvonásaik továbbra is eltérőek. Minél nagyobb a változatosság, annál inkább eljutunk a hasonlóságig.

[275005]
KabTV “Kommunikációs készségek” 20/10/14
Forrás: https://laitman.com/2020/12/the-paradox-of-the-law-of-similarity-of-form/
65 queries in 0,112 seconds.