Dr. Michael Laitman

Fény és sötétség között

503.02

Kérdés: Tegyük fel, hogy sem fejben, sem a szívemben nem vagyok képes igazolni a Teremtőt. Tekinthető ez ennek ellenére a tudatosság egy állapotának?

Válasz: Igen. Ez egy nagyon sima és gördülékeny átmenet, ami a kettős elrejtésből átvált egyesbe, majd vissza kettősbe, és aztán ismét egyszeres elrejtésbe.

Az az oka, hogy amikor állandóan korrigáljuk érzékelésünket, és ezáltal haladunk az úton, a korrekciók emelkedések, zuhanások, újabb emelkedések és ismételt zuhanások során történnek.

Az emelkedések és zuhanások a Teremtő kettős illetve egyszeres feltárásának érzetét adják, amit megint elrejtés, majd ezt követő újabb feltárulás követ. Ezek az állapotok megállás nélkül váltakoznak.

Noha az elrejtés eltaszít, nem látom a Teremtőt, nem értem Őt, és mindig ott van bennem némi kétely és ellentmondás – nem fordítok hátat a munkának, és továbbra is ragaszkodom hozzá, hogy megértsem Őt, és elkülönítsem minden más minőségtől. Ha így teszek, a Teremtő fokról fokra feltárul számomra.

Érezni kezdem, hogy minden Tőle jön, mindennek megvan az oka, és ez az ok szándékosan velem összefüggésben nyilvánul meg, ezzel megadva nekem a lehetőséget, hogy a kettős vagy egyszeres elrejtés, illetve a kettős vagy sima feltárulás állapotaiban legyek. Csak ilyen módon érezhetem folyamatosan a kontrasztot, a sötétség és Fény között. Ennek a kontrasztnak a segítségével érthetem meg, hogy a Teremtő irányít engem, és nekem erre meghatározott módon kell válaszolnom.

Azt az állapotot kell elérnem, ahol sem kettős, sem szimpla elrejtés nem homályosítja el Őt, képes vagyok a tiszta érzékelésre.

Azzal, hogy a sötétség állapotában saját magam fölé emelkedek, megérzem a helyes viselkedést, és a sötétség soha többé nem fog elválasztani Tőle. Ellenkezőleg, azzal, hogy fölé emelkedek, elősegíti a Teremtőhöz való kapcsolódásomat.

[274951]
KabTV “Spirituális Állapotok” 19/01/14
Forrás: Between Light And Darkness | Laitman.com
65 queries in 0,117 seconds.