Dr. Michael Laitman

Mi békítheti össze egymással a jobb- és baloldalt?

273.02

Kérdés: A világ két azonos méretű táborra szakadt, jobb- és baloldalra. Hogy értelmezi ezt?

Válasz: Ez azt jelenti, hogy az emberek az égvilágon semmit nem tanulnak. Ugyanúgy maradnak, ahogy megszülettek, amilyen szellemben felnevelték őket. Természetüknél fogva kezdetben, amikor megszületnek, vagy ide, vagy oda tartoznak, és ezt nem lehet megváltoztatni.

Kérdés: Tehát vagy a bal, vagy a jobb oldal felé húznak?

Válasz: Igen. Az ember már a szülőszobán állást foglal, rögtön, ahogy megszületett.

Kérdés: Vagyis már gyerekkorban is beazonosítható, hogy melyik szekértáborhoz fog tartozni?

Válasz: Tulajdonképpen igen.

Kérdés: Azaz nem tanul semmit élete során, csupán ezt a meggyőződést követi.

Így lett megteremtve, képtelen a változásra. Ebbe az irányba fog elmenni. Tévedésből elhajolhat erre vagy arra, de aztán mindig visszatér oda, ahová tartozik.

Kérdés: Ha ez így van, mi a teendő? Mindebben azt lássuk meg, hogy nincs egyetlen, az egység kialakulását segítő gondolat?

Válasz: Ez biztosan így van, nincsen egyetlen, egységesülést kialakító gondolat. Az is látható, hogy az emberiség úgy lett megteremtve, hogy azonos arányban húznak az egyik, illetve a másik oldal felé. Azt a természetet követi az ember, amely szellemében eredetileg megszületett. 

Hozzászólás: Mindenki állandóan az igazság nevében beszél. Mindkét oldalon.

Dr. Michael Laitman válasza: Hogyne, és ilyenkor őszintén nyilvánulnak meg, nem beszélnek mellé. Valóban úgy gondolják, hogy náluk van az igazság., 

Kérdés: Természetéből kiindulva állítja az adott ember, hogy az ő szava az igazság? Egy másik pedig saját természete nyomán állítja ugyanezt, igaz? Tehát az egyiknek le kell nyomnia a másikat?

Válasz: Folyamatosan ez történik.

Hozzászólás: Így folyt ez mindaddig, amíg ki nem egyenlítődött a küzdelem. Régebben vagy több jobboldali, vagy számosabb baloldali volt. Korábban valahogy több balos, aztán több jobbos mutatkozott, és ilyen módon hadakoztak egymással. De mára egyszer csak megtörtént, hogy a két tábor azonos számú szimpatizánst számlál.

Dr. Michael Laitman válasza: Elértünk mára egy állapotot, ahol tisztán látható, hogy mindez valami féle szabályt követ.

Kérdés: Ki teszi meg az első lépést a békülés irányába?

Válasz: Senki. Sem az egyik, sem a másik oldal.

Kérdés: Akkor hogy fog bekövetkezni a békülés?

Válasz: Az kell, hogy a különféle szenvedések miatt az emberek egyre inkább érezzék a közeledés szükségét, és megértsék, milyen együttélési módra képesek. Hogyan tud valaki országot építeni, ha annak az országnak a fele, éppen a fele, ellene van?! 

Hozzászólás: Nem értem. Te vagy az ország egyik felének elnöke. A másik fél pedig azon mesterkedik, hogy a következő adandó alkalommal hogy buktasson meg. De nem lehet, hogy mindig ez legyen a forgatókönyv. Kell, hogy egy ponton valaki így kiáltson fel: „Valahogy hozzunk létre egységet!” 

Dr. Michael Laitman válasza: Maga az állapot az, ami tényleg elképesztő, és nem a többség, kisebbség, és más hasonló fogalmak. A politikai közgazdaságtan mindig ezt a jelenséget tanulmányozta.

Kérdés: Azt akarja mondani, hogy nincs igazság azok között, akik vagy jobb, vagy baloldaliként jöttek erre a világra?

Válasz: Természetesen, egyik fél sem birtokolja az igazságot. Az igazság csak akkor létezhet, ha a két oldal középen találkozik.

S akkor, ha összefognak, hogy rátaláljanak az igazságra, ebben az összefogásban fognak ráismerni a Teremtőre. Azaz arra a magasabb szintű gyökérre, ahonnan mindkét szélsőséges állapot leereszkedett. Ott fogják megtalálni. S ebben találják majd meg az igaz és felemelő kapcsolatot egymással.

[274701]
KabTV “Hírek Dr. Michael Laitman-nal” 20/11/09
Forrás: What Can Reconcile The Right And The Left? | Laitman.com
65 queries in 0,115 seconds.