Dr. Michael Laitman

Távérzékelni az embereket

962.1

Kérdés: A virtuális kapcsolaton keresztül is érzi a tanítványait? Ilyenkor tulajdonképpen emberek milliói figyelik és hallgatják Önt. Még a nevüket sem tudja. A külsejükkel sincs tisztában. Pontosan mit érez tanítás közben?

Válasz: Semmi nem számít azok közül, amiket említettél. Hogyan történik a tanítás nagy hallgatóság esetén? Vegyük például azt az esetet, hogy egyetemi előadást tartok, ahol egy hatalmas teremben hallgatók ezrei foglalnak helyet. Mennyiben rosszabb ennél, ha képernyőn látnak engem maguk előtt? Nem hiszem, hogy a modern technológiai vívmányok zavaró tényezők volnának. Minden attól függ, hogy mivel töltjük meg a köztünk létesülő kommunikációs csatornákat.

Hozzászólás: Még mindig azon kereszül próbálom megérteni, milyen egy nagy számú embercsoportot, sőt, akár az egész emberiséget, érezni? Ha azt vesszük, a testemet is sejtek milliói alkotják, mégsem érzek minden egyes kicsiny sejtet. 

Rav válasza: A test tudja, hogyan irányítsa saját működését; az egész folyamat olajozottan történik.

Kérdés: Az ember a néhány hozzá közel álló embert képes érezni, vagy az általuk megélt állapotokat?

Válasz: Nem erről van szó. Ha egyetlen közös vágyat kívánunk átültetni a valóságba, egyetlen kölcsönös kimenetelt akarunk, akkor nagyon szoros és tisztán érezhető kapcsolatot tudok kialakítani a közönség minden egyes tagjával. Itt nem merül fel semmilyen probléma. Minden annak függvénye, hogy mennyire sikerül megértenünk és elfogadnunk azt a bizonyos egyetlen közös célt.

Kérdés: Néha érzem, hogy valami nem stimmel a gyomrommal, májammal vagy a tüdőmmel. Képes hasonlóképpen érzékelni, hogy éppen történt valami a latin amerikai tanulókkal például, mondjuk valahol Chile körül? Ilyen módon érzékeli őket?

Válasz: Igen, így is, de ez nem minden. A kapcsolatunkon keresztül gondoskodhatunk egymásról, motiválhatjuk, támogathatjuk és bensőnkben hordozhatjuk egymást. Ha általánosságban kéne megfogalmazni, úgy mondanám, hogy képesek vagyunk sokkal dinamikusabbá tenni a köztünk lévő kapcsolatot.

[275206]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/10/07
Forrás: Feel People At A Distance | Laitman.com
65 queries in 0,115 seconds.