Dr. Michael Laitman

Emelkedjünk az összes különbség fölé!

263

Kérdés: A nemi, szexuális és különféle félelmeken alapuló diszkrimináció megszüntetésének számos módja van. Ezek egyike a jogi tevékenység, amelynek keretében az állam támogatja a törvényeket: ez egy alulról induló megmozdulás, ahol a civil társadalom oktatási és tanulási programokat és más tevékenységeket szervez.

Milyen módon egészítené ki ezeket a programokat? Milyen tudás elsajátítása szükséges ahhoz, hogy megszüntessük a helyes kommunikációt gátló tényezőket?

Válasz: A mi világunk szintjén semmit sem oldhatunk meg. Magasabbra, egészen az adakozás és kapcsolat minőségének szintjéig kell hatolnunk.

Persze elküldhetjük például az afro-amerikaiakat egyetemre, és komoly oktatást kínálhatunk számukra, az emberek közötti pszichológiai jellegű különbségek azonban továbbra sem szűnnek meg.

Ahhoz, hogy véget vessünk ennek a különbségnek, fölé kell emelkednünk, amíg el nem érjük minden ember közös gyökerét. Így jutunk az egoista elkülönüléstől az altruista egység minőségéhez. Csak így lehetünk sikeresek. A megoldásra egy másik, magasabb szinten találunk rá. 

[275407]

 KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/10/14

Forrás: Rising Above All Differences | Laitman.com
65 queries in 0,139 seconds.