Dr. Michael Laitman

Az érzések cserélgetése

632.1

Kérdés: Gyakran említi, hogy a szeretetnek és a gyűlöletnek párhuzamosan kell léteznie, és a szeretetnek le kell fednie a gyűlöletet. Mit jelent ez?

Válasz: Azt, hogy amikor a Kabbala gyakorlata szerint, a minőségeinknek megfelelően emelkedést élünk át, a szeretet és gyűlölet helyet cserélnek és kölcsönösen segítik egymást, mint amikor a jobb és bal láb is egymást támogatja gyalogláskor.

Ebből következik, hogy minél erősebb a szeretet érzése, annál intenzívebb a gyűlölet, és ebből kiindulva még nagyobb szeretethez, és még intenzívebb gyűlölethez emelkedünk. Ez ismétlődik folyamatosan.  

Kérdés: De hogyan lehetséges, hogy ez a két érzés egy időben létezik?

Válasz: Miben foglaltatik benne ez a párhuzamosság? Az történik, hogy összehúzódással, szűrővel és fölé emelkedéssel korrigáljuk az úgy nevezett vaskosságunkat (gyűlöletünket, ellenkezésünket). Tehát a két érzést mindig egyensúlyban tartjuk, de mindkettő a mi ellenőrzésünk alatt áll. Nem mi engedelmeskedünk nekik, hanem ők nekünk. 

Kérdés: Tehát nem egy időben történik? Ha szeretek, mégis csak ez a szeretet az, ami dominál?

Válasz: Te, csakis te vagy, aki egyik érzést a másikra váltod, így hozod létre a váltakozást, hogy a jobb és a bal ismételt cserélgetésével  tegyél egy lépést előre.

[275302]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/10/23
Forrás: Changing One Feeling For Another | Laitman.com
65 queries in 0,120 seconds.