Dr. Michael Laitman

Az egyéni eléréstől, a globális kapcsolatig

239

Kérdés: Minden embernek megvan a saját Teremtője?

Válasz: Igen, mindannyian a saját magunk módján érzékeljük a Teremtőt, és egyénileg érjük el Őt. Ekkor létre jön a kapcsolat, és abban az állapotban találjuk magunkat, ahol rendelkezünk egy Teremtővel. Számunkra a Teremtés értelme és célja a kapcsolódás.

Azonos utakon vezet minket végig a Teremtő. Több száz tanuló foglal helyet előttem, akiknek arról beszélek, hogy mit kell aktuálisan tanulmányoznunk és elérnünk önmagunkon belül. Minden egyes hallgató érzi ezt az érzékszerveiben, és az érzékszervei fölött. Tehát minden egyes ember megtapasztalja a Teremtő individuális elérését. Aztán ez fokozatosan kibővül tízesekké, százasokká és ezresekké.

Kérdés: Olyan ez, mint a mi világunkban, amikor azt mondjuk, hogy „Ez egy asztal.”, akkor a köztünk lévő közös megegyezés értelmében értjük, hogy egy asztalról van szó. Ugyanígy áll a helyzet a Teremtővel is?

Válasz: Ugyanúgy történik, igen. Ezért van az, hogy általánosságban beszélek, mégis minden egyes hallgató egyéni módon, önmagán belül éri el Őt.

Aztán persze ez az egyéni szint eltűnik, mivel az egyetlen forráson keresztül elkezdünk összekapcsolódni. Ha nem lenne egyetlen forrás mindannyiunk számára, egyáltalán nem lennénk képesek a kapcsolódásra.

Mindezeket alapul véve elmondhatjuk, hogy manapság, a mi világunkban csak egyetlen kizárólagos megváltás létezik az emberek számára, akiknek ha mentesülni akarnak a problémáktól, és véghez kívánják vinni a teremtés programját, kötelező érvénnyel kell kapcsolódniuk egymáshoz: törekedni kell a Teremtő felé, és Rajta keresztül kell kapcsolatokat kiépíteni egymással.

[275844]
KabTV “Spirituális állapotok” 19/03/11
Forrás: From Personal Attainment To Global Connection | Laitman.com
65 queries in 0,114 seconds.