Dr. Michael Laitman

Vágy az élet értelmének megértésére

198

A Teremtés tervének megvalósításához, a Teremtőhöz való közelebb kerüléshez, az Ő feltárásához és, hogy együtt legyünk Vele kölcsönös egyetértésben, örömben és kapcsolatban, a Teremtésnek több cselekedeten kell átmennie.

Az első az a felismerés, hogy az egyszerű egoizmusban való lét, amikor a Teremtőtől csak valami apróságot és földi dolgot kapunk, korlátoz minket. Ezek az étel, a szex, a család, a gazdagság, a hírnév, a tudás apró örömei. És ennyi.

Az emberi és társadalmi evolúció eredményeként olyan állapotba kerülünk, hogy ezek a töltelékek már nem felelnek meg nekünk. És ezután elkezdünk vágyakozni valami más iránt, a vágy, hogy megvalósítsuk, amire meg lettünk teremtve.

Amikor már nem tudjuk kitölteni magunkat és élvezni a földi egoista örömöket, akkor azt kezdjük kérdezni, hogy „mi az életem értelme? Miért létezem?” Manapság sokan teszik fel ezeket a kérdéseket. Ezért olyan gyakori a depresszió.

De elvileg ez arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk az élet valódi értelmén, és megértsük, hogy ez nem csupán az életünk keretein belüli élvezetből áll. Ennél többről van szó.

Ez a valami iránti vágy akkor merül fel bennünk, miután átéltük világunk minden fejlődési periódusát és végére  értünk földi fejlődésünknek.

[275899]
KabTV “Kabbala – Az Élet Tudománya” 18/03/01
forrás: https://laitman.com/2021/01/the-desire-to-understand-the-meaning-of-life/
65 queries in 0,130 seconds.