Dr. Michael Laitman

Újévi csoda a küszöbön

631.5

Hozzászólás: Csodát akarok! Tényleg akarok egy csodát. A jobb időkben új év előtt mindig jellemző volt, hogy mindenki várt valamilyen csodaszámba menő dolgot, amit az új esztendő hoz. Nem csak a gyerekek csinálják, de a felnőttkor sajátja is, hogy csodavárásban vagyunk. Manapság is várjuk a csodát, miszerint minden megváltozik, új, jobb és kedvezőbb világot hoz a holnap. Csak nézzen a világra! Mindenki erre a csodára vár!

Dr. Michael Laitman válasza: Ha a világ csodát vár, akkor még mindig nem nőtt ki a gyerekkorból. Milyen csoda fordulhat elő? Csak az, amit mi hozunk létre.

Kérdés: Vagyis Ön hisz a csodákban?

Válasz: Azokban, amiket mi magunk csinálunk, ha ténylegesen megcsináljuk. Az egész életem ennek bizonysága. Semmi értelme csodára számítani. Abból semmi jó nem származik.

Minden jobbra fordul, ha teszünk érte. Ha elszalasztjuk a cselekvést, rosszabb lesz a helyzet, mint most.

Kérdés: Ennyire gyakorlatiasan áll az élethez?

Válasz: Teljes mértékben.

Hozzászólás: Beköszöntött az új év, és mindenki arra számít, hogy a dolgok visszatérnek a régi medrükbe. Az emberek várják a csodát, ami elhozza a pozitív változást. Látja, ez még mindig ott él az emberben.

Azt állítja, hogy nem hisz a csodákban. Abban a csodában hisz, amit mi végzünk el.

Dr. Michael Laitman válasza: Igen. Amikor világos számomra, hogy mire számítok, és mit kell tennem azért, hogy ez bekövetkezzen, mindent megteszek, amit csak tudok. Ha ez csak részben is sikerrel jár, már csodáról beszélhetünk.

Kérdés: Akkor mondja meg nekem, hogy milyen csodát művelhet az ember saját két kezével, ami tényleg jobb jövőt hoz, és diadalmas útra téríti az emberiséget?

Válasz: Ehhez az embernek magát kell megváltoztatnia, mert semmi más felett nincs kontrollja. Tényleg képes megváltoztatni magát az ember, ha tudja hogy a természetének megfelelőek a cselekedetei. Ha eze a módon halad előre, akkor képes lesz magát megújítani. 

Kérdés: Csodaszámba megy, ha ráébred az ember, hogy természete egoista, hogy természete magában hordozza a gonosz hajlamot? Ez már a csoda kezdetének számít?

Válasz: Enélkül nem következhet be pozitív változás. Ezt az igazságot mindenkinek tudnia kell.

Kérdés: Ha az ember nem kezd el odafigyelni magára, nem vág bele az önkorrekció folyamatába, akkor ne is várjon semmilyen csodát. Ezt állítja?

Válasz: Így igaz. A csodák megbízhatatlanok. Valójában nem is léteznek.

[276466]
KabTV “Hírek Dr. Michael Laitman-nal” 20/12/28
Forrás: New Year’s Miracle On The Doorstep | Laitman.com
65 queries in 0,141 seconds.