Dr. Michael Laitman

Csak kérni tudunk

Az embernek meg kell győződnie teljes tehetetlenségéről, minden reményét el kell veszítenie, hogy saját ereje által elérje a spiritualitást. Ez egy nagyon fontos következtetés, és hosszú időbe telik, amíg az ember megérti, hogy nincs is benne egyetlen tulajdonság, amellyel sikerrel járhatna, kivéve a Teremtő által hagyott egyetlen esélyt – a Vele való kapcsolatot.

Az ember csak annyit tehet, hogy kér, és semmi mást! Minden másban csak állat vagyok, és csak egy apró szál köt össze a Teremtővel. E vékony szál megragadásával mászhatok fel az állat szintjéről az ember szintjéig.

Ez a felfedezés évekbe telhet, mire az ember megérti és elkezd kérni. Csak egyet kér: az adakozás erejét. Adakozni akarok a barátaimnak, a Teremtőnek; Nem állat akarok maradni, hanem emberré akarok válni.

És itt felmerül egy kérdés. Miért van szükségem az ember szintjére? Mi a szándékom? Kellemetlen számomra az állati szint, vagy adakozni akarok? Talán remélem, hogy spirituális szinten jobb lesz nekem, az én egoizmusomnak? Ezt még tisztázni kell annak érdekében, hogy átlépjük a határt a testi és a spirituális világ között.

[279302]
Reggeli Kabbala lecke 20/03/05  “Mindet az IMA ereje által lehet megkapni”
forrás: https://laitman.com/2021/03/we-can-only-ask/
65 queries in 0,739 seconds.