Dr. Michael Laitman

Képek és érzések

595.06

Megjegyzés: A színházban egy jó előadás során maga a forgatókönyv és a jelenetek másodlagossá válnak, miközben valami belső dolog sugárzódik ki, amit szavakkal nehéz megmagyarázni – az előadás lelke. Ez valamiféle inspirációt, izgalmat vált ki, ami meghaladja a látottakat. A művészet véleményem szerint kizárólag abból a célból létezik, hogy attőrési pillanatokat hozzon létre, amelyek során valamilyen magasabb rendű forrásból lehet inni. 

Válaszom: A művészet megmutatja nekünk, hogy fel lehet emelkedni a tisztán pszichológiai, mindennapi megfontolások felé, és be lehet lépni egy olyan mezőbe, amely nem a színpadon zajló eseményekhez kapcsolódik, hanem egy bizonyos erőhöz, amely irányítja egyes létező jelenségek mozgását felettünk, túl az időn és a téren

El kell kezdenünk ezt érezni önmagunkon belül. Ez a színház van bennünk. És a Zohar könyvében említett “nagy zöld krokodil” helyett egy „krokodilnak” nevezett tulajdonságot érzünk.

Ez nem olyan színházi kép, amelyet bizonyos emberek idéznek fel bennem. Allegorikus képeken keresztül kezdem érezni azokat a spirituális erőket, amelyek meghatározzák őket, és egy bizonyos néven nevezik őket.

Számomra ennek a “krokodilnak” már nincs zöld szörny képe. Lehet pozitív, kellemes, kedves, intelligens, irányító, bár szükséges és célzott amit ez létrehoz.. stb.

Kiderül, hogy amikor a Zohár könyvét olvasod, abszolút nem kötöd össze a szavakat a képeikkel ebben a világban! Amint túllépsz ezen, azon kezdesz gondolkodni, hogy mások hogyan érzékelik vagy hallgatják ezt a szöveget. Ez komolyan eljuttat egy másfajta valósághoz, mondhatnám a valószerűtlenhez.

[275986]
KabTV “A Zohár Könyvének Erejer” #1
forrás: https://laitman.com/2021/01/images-and-sensations/
65 queries in 0,111 seconds.