Dr. Michael Laitman

Ki kell javítanunk az embereket? (Quora)

Michael Laitman, A Quora-ról: „Ki kell javítanunk az embereket?

A világrefomerek gyengesége a generációk során, az hogy az embert, olyan gépnek tekintették, amely nem működik megfelelően, és javításra szorul, vagyis el kell távolítani a törött alkatrészeit, és le kell cserélni azokat működőképesre. – Yehuda Ashlag kabbalista (Baal HaSulam), „Béke a világban”című cikkéből.

Semmi hibás nincs az emberben, és semmit nem kell rajta változtatni. Mindent a természet adott az embernek, ezért a különböző negatív tulajdonságokat, sőt az ölési és lopási vágyakat is, Isten vagy a Teremtő adta nekünk. (A „természet” és „Isten”, a szeretet és az adakozás ugyanazon erejének tekinthető, a Kabbala bölcsességében. A Gematriában az „Isten” és a „természet” egyenlő számértékű.)

Nem javítunk az embereken bebörtönzéssel vagy kivégzéssel. Javíthatjuk magunkat, ha olyan keretek közé helyezzük magunkat, ahol elérhetjük azt a megértést, hogy korrigálnunk kell a természetünket, vagy más szóval, pozitívan kell kapcsolódnunk a velük szembeni legnegatívabb impulzusaink fölött.

Fejlődésünk következő szintjére kell emelkednünk anélkül, hogy elpusztítanánk a negatív tulajdonságainkat, és pozitív impulzusokat kell szereznünk a negatív impulzusok helyett másokkal való kapcsolatban.

Amikor ilyen módon aktívan alkalmazunk pozitív impulzust, negatív impulzusaink fölött, akkor új kapcsolódási állapotot kezdünk érezni a plusz és a mínusz között, mint ugyanazon mező negatív és pozitív pólusai között. Ekkor teljesen új, békés és harmonikus valóságot fogunk érezni.

A „Kabbala alapjai” alapján Dr. Michael Laitman kabbalistával, július 7 -én, 2019-ben  Írta/szerkesztette Dr. Michael Laitman kabbalista tanítványai.
forrás: https://laitman.com/2021/10/do-we-need-to-fix-humans-quora/
65 queries in 0,113 seconds.