Dr. Michael Laitman

A szeretet minőségének feltárása újra

Kérdés: Az elutasítás a családokban most feltárul, annak érdekében, hogy megértsük, hogy a házasság és a kapcsolatok is, csak a spiritualitáson keresztül, -mint összetevőn- keresztül lehetségesek?

Válasz: Csakis úgy! Ahogyan az a szétválasztásunk előtt volt, mielőtt még férfi és női részekre osztódtunk volna.

A Teremtés kezdetén a közös lélek egyetlen szerkezete létezett, amelyben a férfi és női rész teljes egységet alkotott egymással, kölcsönös eggyé olvadás, engedmények, szeretet és adakozás jellemezte ezt a szakaszt. 

Aztán ez a kölcsönösség eltűnt, a helyét egyenlő egységek vették át, amelyek szemben álltak egymással: vágyaik, állati sóvárgásaik és egyéb különbségeik tekintetében. Jelenleg pedig talán képesek vagyunk az egymásra hangolódásra, de csak azért, hogy a másik kárára juttassuk magunkat kielégüléshez.

Azért következett be mindez, mert a szeretet és adakozás minőségei már nincsenek velünk. Senki nem tekint úgy a szeretetre, mint egy mindent betöltő, hatalmas érzésre. A mai ember szeretete annyit jelent, hogy valamely külső tárgy révén jut kellemes érzésekhez, a másik kárán tölti meg magát ezzel az örömmel, erre mondja azt, hogy: „szeretem őt” akárcsak a halat.
(szereti a halat példázat, lásd pl: https://www.laitman.hu/2013/08/10/a-jelenletem-oka-ebben-a-vilagban/ )

Kérdés: Miért került sor a törésre, illetve mi okból tűnt el a szeretet minősége?

Válasz: Azért, hogy felismerjük hogy, szükségünk van erre a minőségre, és abban a pillanatban, hogy felismerjük, újra megjelenik. Ekkor felemelkedünk a szeretet szintjére, elkezdjük létrehozni azt magunkban, aktív erőfeszítések árán igyekszünk megragadni, és feltárjuk, miként válhatunk érdemessé rá, és tehetjük magunkat egyenlővé vele. Azaz, felemeljük önmagunkat a Teremtő szintjére.

Saját vágyunkból kiindulva tesszük ezt meg, saját belátásunk nyomán, és akkor egyenlővé válunk a Teremtővel minden tulajdonság (értelem, tudás, irányítás) tekintetében. Elnyerjük a Teremtő státuszát. Muszáj, hogy elérkezzünk erre a szintre.

Férfi és nő helyes kombinációja adhatja meg nekünk ennek lehetőségét. Mind a férjnek, mind a feleségnek rendelkeznie kell a szívben lévő ponttal, amely pontok törekednek az összeolvadásra, hogy így elérjék a Teremtőt.

A Kabbala pedig segíti őket ebben az emelkedésben, mivel megadja azokat a lépéseket, amelyek kivitelezése szükséges a spirituális úton. A Kabbala útmutatást ad a cselekvést és a boldog, spirituális családi életet illetően. 

[288337]

A KabTV „Közelebbről az  Emancipáci-róló”

Forrás: Rediscover The Property Of Love | Laitman.com
65 queries in 0,143 seconds.